Niclas Claesson till vänster stod för två mål när Gnesta besegrade KTH. Foto:

Gnesta fortsätter ta trepoängare

HOCKEYTREAN

Gnesta IK trummar på i hockeytrean. Under tisdagskvällen besegrade man KTH borta med 6–1.

En sen kvällsmatch som startade 20.30 borta mot KTH:s Ishockeyförening hindrade inte Gnesta att starta piggt. Efter sju minuter rasslade det i målet genom Gnestas Niclas Claesson som assisterades av Andreaz Nordlie.

– En skön start, helt klart, säger Gnestas tränare Peter Fredriksson.

Nio minuter senare skulle brorsan Ludwig Nordlie stå för en assist. Den här gången till Morgan Söderström som gjorde 2–0 till Gnesta innan första periodpausen.

I den andra perioden skulle det dröja drygt 18 minuter innan det enda målet skulle komma. Även denna gång stod Gnesta för det och Andreaz Nordlie fick bli målskytt efter en framspelning signerat Kevin Stråhle.

– Vi hade mer klass i avsluten. De hade också chanser men var inte alls lika kyliga som vi var.

Matchen blev dock inte så välspelad enligt Gnestatränaren.

– De lade på så jäkla mycket vatten så det knappt gick att spela. När vi körde powerplay stannade pucken i vattnet hela tiden.

Den tredje perioden öppnades starkast av KTH som fick spräcka nollan efter tre minuter. Men snabbt därefter gjorde David Stråhle 4–1 innan Niclas Claesson kunde göra sitt andra för dagen med sju minuter kvar av matchen.

– Vi ägde matchen hela tiden. Vi sade att vi skulle spela med stora marginaler så vi inte satte oss i tokiga situationer.

Erik Behm punkterade slutligen matchen genom att sätta 6–1 till Gnesta i den sista minuten och en ganska så konstig tillställning var över.

– De (KTH) körde som inåt helvete hela tiden. Smällde på, röck och slog. Vi gör en hyfsad match men inget mer. Jag förstår grabbarna, det är inte roligt att åka hit en tisdagskväll och börja spela vid halv nio.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

Gnesta IKPeter FredrikssonIshockeySport
Relaterat