Vinstmaskinen Gnesta IK vann säsongens sista match borta mot Solna med 5–3 (3–0, 1–3, 1–0). Hemmalaget hade, till skillnad från Gnesta, något att spela för i form av en liten chans att hoppa upp på tredjeplatsen. Den hade i så fall gett vidare kvalspel mot division 3. Och hemmalaget visade gott gry när de i mittperioden med tre raka mål förvandlade 0–3 till 3–3.

– Vi gick ut och spelade ganska bra hockey i första perioden. Sedan slappnade vi av i de två sista. Det är svårt att tagga till när man leder med 3–0 och redan är klara. Men vi ville ge det en ärlig chans och man ville ju inte förstöra för de andra lagen som hade något att spela för, sa Gnestaforwarden Marcus Ekstrand kort efteråt.

Och visst kunde hans Gnesta i slutändan sy ihop det på ett bra sätt och avsluta snyggt.

– Vi är ju ganska skickliga med puck. Vår förstalina med bröderna Stråhle (David och Kevin) snurrar lite hur de vill och gör mål om de vill i princip, sa Ekstrand angående vad som tog ut sin rätt till slut.

Därmed har GIK vunnit alla sina 24 matcher den här säsongen – även om de i efterhand blev av med den initiala vinsten mot Ekerö eftersom man där hade använt sig av en spelare som skulle ha varit avstängd. Nu hoppas och tror Ekstrand på samma manskap i "trean" nästa säsong.

– Jag kommer att köra vidare, jag var ju en av dem som var med och beslutade att vi skulle börja om i division 4. Och jag tror att alla eller de flesta blir kvar. Vi tror starkt på det här, avslutade Ekstrand.

Målen mot Solna: David Stråhle, Rasmus Ahlbom, Niclas Claesson, Rasmus Johansson.