– Det är fantastiskt, vilken underbar kväll!, säger en påtagligt glad Jörgen Ahlbom efter vinsten borta mot Tierps HK.

Gnestatränaren ger stort beröm till sina spelare, men även motståndarna.

– Det är nog det bästa laget vi mött den här säsongen. Vi höjde oss riktigt riktigt mycket och alla spelade på en högre nivå än vad vi är vana vid.

En 7–0 vinst låter som en tämligen enkelt match, men det krävdes uppoffring.

– Vi sliter verkligen i 60 minuter. Vi täcker skott och har en bra och trygg målvakt (Emil Karlsson) som vi känner oss säkra med. Då är det lättare att spela. Det var svårt att ge guldhjälmen till någon när hela laget var så bra, men Niclas Claesson fick den. Han är kapten och drev laget ordentligt.

Gnesta är vana med att göra ofantligt många mål framåt. Men nu nollade de även sina motståndare. Vilket tyder på ett bra försvarsspel.

– De andra lagen vi mött brukar kontra in sina mål. Det här laget var mycket bättre spelmässigt och då är vi med hem och täcker upp. De hade inga kontringar att komma med och vi sliter hårt.

Efter en turbulent vecka där Gnesta blev av med poängen de tog mot Ekerö och sedan drog sig även IFK Salem ur serien så alla matcher mot dem nollställdes också.

– Äntligen efter allt jävla strul som varit så leder vi äntligen tabellen. Just den här veckan har varit riktigt motig. Vi har haft allt emot oss känns det som. Salem drog sig ur och den matchen blev nollad. Vi gjorde ju 24 mål i den matchen. Den spelade vi för att skyffla in mål och det kan ju hänga på målskillnad mot slutet. Så det fick vi också emot oss den här veckan, säger Jörgen Ahlbom och pustar sedan ut.

– Skönaste segern på två år, garanterat!

Målskyttar: Niclas Claesson 2, David Stråhle, Karl Larsson, Kevin Stråhle, Jakob Rindelaub, Markus Karlsson.