Bröderna Stråhle gjorde tre av de fyra målen för Gnesta IK när laget 4–1-besegrade Solna och ryckte i allettantoppen. Foto:

Gnesta IK ryckte i allfyrantoppen: "Krävs att vi håller oss skadefria"

Hockeyfyran

Onsdagskvällen blev till sist mycket lyckad för Gnesta IK som har ryckt i allfyran. Solna SK besegrades med 4–1.

Först såg Gnesta till att besegra Solna hemma på Hagstumosse, trots att det var gästande Solna som tog ledningen genom Dennis Allingmon och därefter var med i matchen åtminstone tills det återstod dryga tio minuter och David Stråhle gjorde 3–1 till hemmalaget.

I övrigt var det Marcus Ekstrand i powerplay och Kevin Stråhle gånger två som nätade. Det sista målet kom i öppen kasse och var Kevins sjunde i allfyran.

– När det återstår två minuter lämnar Solnamålvakten kassen i ett försök att komma ifatt. Det resulterar ibland en reducering men inte i kväll. Solna drog även på sig en hel del utvisningsminuter och det var längesen jag såg ett lag bete sig så illa. Klubbor kastades i båset och en Coca-Colaburk kastades in på isen efter målet, säger Gnestas tränare Jörgen Ahlbom.

När klockan började närma sig halv elva på onsdagskvällen i en rätt karg hockeyhall på Zinkensdamm stod det klart att Skarpnäcks AIK tog med sig två av de tre poängen mot Tierp.

Det innebär att Gnesta IK, trots att trepoängaren hemma mot Ekerö förbyttes till en 0–5-förlust på grund av strul med mottagningen av ett mejl med besked om avstängning, har ryckt i tabellen. Det är därmed just Ekerö som är närmast jagande.

– Det som är krävs är väl att vi håller oss skadefria. Sen skulle det ju kännas tryggare om överklagan gick igenom. Fem poäng hade känts bättre ska jag villigt erkänna.

Det skiljer tre poäng och mycket målskillnad trots 5–0-hjälpen så kan Gnesta bara vinna över på papperet rätt överkomligt motstånd fram tills GIK möter Ekerö borta 17 februari och Tierp hemma veckan senare så kommer det finnas marginal.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

Gnesta IKHockeyIshockeySport
Relaterat