Efter en skott- och målmässigt jämn förstaperiod trampade Gnesta IK gasen i botten i den andra perioden borta mot serieledande Nynäshamn.

– Jag tyckte första perioden var bra också. Förutom att de fick göra två mål hade vi bra kontroll i första och sedan härlig utdelning i andra, konstaterade tränare Björn Carlsson.

2–2 efter första 20 minuterna var plötsligt 2–5 vid nästa periodpaus och baserat på skott och chanser var bortaledningen helt i sin ordning.

– Vi ställde upp och styrde så de fastnade i mittzon och vi kunde kontra. Försvarsmässigt nästan briljant bortamatch och framåt var vi giftiga igen. Men sätter man försvarsspelet så har man mer kraft att anfalla med. Vår bästa bortamatch för säsongen.

Gnesta IK var inte nöjt där, utan höll ställningarna i tredje perioden, innan man skickade in matchens sista mål, 2–6, i tom kasse med fem minuter kvar.

Men de måste ha kommit med lite frenesi sedan i jakten i början på tredje?

– Nej, de såg rätt tröttkörda och konfunderade ut. De har ett starkt lag med många skickliga spelare, men vi fick matchen precis dit vi ville.

Trots andra raka segern har Gnesta IK nu fem poäng upp till närmaste lag ovanför nedflyttningsstrecket.

Niclas Claesson gjorde tre av Gnestas mål mot Nynäshamn, de andra sköt Kim Lindström, Morgan Söderström och Victor Fors.

Nästa match blir på tisdag, hemma mot Spaif/JSK.