Tony Lagerström, som en gång i tiden var NHL-draftad och tillbaka från långtidsskadad kommer bli ett jättetillskott i slutspurten av allfyran, såg till att ge Gnesta ledningen efter dryga tio minuters spel.

Så var det effektivt i powerplay från start också och sådant underlättar förstås. Lagerström såg till att göra sitt andra mål både i matchen och allfyran i spel fem mot tre efter det att Skarpnäck drog på sig en interference och en roughing i ett svep.

Snart nog var det 4–0 efter två Kevin Stråhle-mål – och 21–4 i skott i första pausvilan talar förstås sitt tydliga språk.

Artikelbild

– Vi snackade om att skjuta mycket direkt i första perioden och de hade ju inget att komma med så efter 4–0 kändes det klart, säger Gnestaanfallaren Niclas Claesson.

Fortsatt kontrollerad hockey som strukturmässigt hör hemma ett par divisioner högre även om tempomässigt måste adderas lite för det. Ett Lagerströmbyte i början av den matchdelen är så skön hockeyunderhållning att man till och med som neutral sitter och hoppas att den frispelade Marcus Ekstrand ska sätta upp den passningen i nättaket.

I stället blev det nära nog äkta hattrick när Kevin Stråhle gör sitt tionde i allfyran, assisterad av brorsan David.

Och det var till och med Gnesta i Skarpnäcks 5–1-reducering i form av Ludwig Eriksson som har spelat mycket division 2-hockey i GIK.

Artikelbild

Bortalaget tog timeout för att skapa lite intensitet. Men så klippte Ekstrand in en Lagerströmpassning – helt utan minsta lilla tvekan i avslutet denna gång.

Den kedjan, där Niclas Claesson är tredje länken, har verkligen flyt på isen.

Artikelbild

Skarpnäck har gåt bra i allfyran på sistone och visst var det ett taggat bortalag – som dock inte räckte till mot Gnestas producerande första- och andrafemma.

– Det är kul att spela. Tony Lagerström har ju en bit kvar fysiskt efter sin långtidsskada, men är den bästa spelare som jag har lirat med, säger Claesson.

Nu är Skarpnäck ett lag som hugger under kvalstrecket, men det är Ekerö och Tierp som ska hållas bakom trots att Gnesta fick en seger till 0–5-förlust efter att ett meddelande om förlängd avstängning hamnat oläst i en inkorg.

Artikelbild

Tony Lagerström gjorde matchens två första mål och var dominerande i spelet.

Men Gnestas första- och andrafemma är för bra för motståndarna just nu. Och Ekerö och Tierp ska mötas redan på lördag och Gnesta har två högst överkomliga hemmamatcher härnäst, så det ser mycket bra ut för serieseger och direktuppflytning till hockeytrean för Gnesta. Det är bara skador som kan stöka till det – så kändes det i alla fall när man lyssnar på David Bowie med skitbra ljud. Bra känsla alltså...

– Det ska inte vara någonting alls som kan stoppa oss nu. Vi ska bara vinna den här serien, förtydligar Niclas Claesson.