Efter senaste matchen mot Ekerö stod det klart att Gnesta IK skulle spela i division tre den kommande säsongen. Faktum är att Gnesta inte förlorat en ynka match i division fyra, i alla fall när matcherna avgjorts på isen.

– Vi har inte förlorat någon match även fast vi blev av med poängen mot Ekerö. Vi har full pott, så ser jag på det i alla fall. Vi spelade bara tre träningsmatcher och sen satte serien i gång, det var svårt att få ihop träningsmatcher när de såg vår laguppställning. "Ni har ingenting här att göra, se till att gå upp så vi blir av med er" har de andra lagen sagt och så har det varit hela vintern redan från första nedsläppet, säger Gnestas tränare Jörgen Ahlbom.

Nu har ni visserligen två matcher kvar men hur har den här säsongen varit?

– Den har varit väldigt, väldigt bra. Vi öppnade bra redan i somras med lite nyförvärv och märkte att truppen fylldes på ganska snabbt. Niclas Claesson var först med att skriva på och blev en magnet, sen rullade det bara på. Grädden på moset var när Tony Lagerström skrev på, det var riktigt skönt och roligt.

Något roligt minne du bär med dig från säsongen?

– Extra roligt är att vi är helt obesegrade. Att ingen har rått på oss.

Men det finns inte bara positiva minne från säsongen. Gnesta IK har haft en del bekymmer trots att de gått som tåget.

– Mindre roligt är att vi haft en del långtidsskador på Tony Lagerström, Rasmus Johansson, Johan Andersson till exempel. Och nu på slutet fick vi en hjärnskakning på Alexander Johansson. Sen har vi historien med förbundet där vi blev av med poängen och fick 5–0 i baken. Det ser inte roligt ut när man kollar i tabellen men vi går inte vidare med det.

Målsättningen för Gnestas kommande säsong är klar.

– Vi ska definitivt vara ett topplag i trean.

Men huruvida Jörgen Ahlbom ska stanna som tränare eller ej är inte bestämt ännu.

– Det är oklart. Jag tror nog att jag kommer få en förfrågan men sen om jag accepterar den eller inte återstår att se. Det är för min egna personliga utveckling som gör att jag inte är helt säker än.

Får ni behålla alla spelare så lär ni ju vara ett topplag i division 3 - men andra lag har väl fått upp ögonen för dem?

– Naturligtvis vill jag behålla alla. Men jag vet ju att Gripen och SPAIF (Södertäljepojkarnas AIF) ringer till mina killar och vill ha över dem. Men det kan de sluta med för de kommer vara kvar här. Många av killarna kanske platsar i division 1 men då krävs det att de lägger ner mer tid också, och det är de inte beredda att göra.

Även Gnesta själva kollar efter spelare för att förstärka truppen.

– Det är klart att vi har en del krokar ute vi också. Men det är ingenting som är klart ännu. Så fort slutsignalen går så börjar jobbet för nästa säsong. Vi vill ha lite mer folk inför nästa säsong, så är det ju. Både backar och forwards.