SN har tidigare skrivit om resultaten för Nyköpings BIS på helgens USM och JSM i helgen. Men fler namn har gjort bra ifrån sig. En av dem är Linus Jansson som bor i Oxelösund men tävlar för Hässelby.

– Jag bytte till Hässelby i december, jag bytte till en större klubb för att SLK Oxelösund blev mindre och mindre, berättar han.

Och fler träningsmöjligheter har tydligt gett resultat. För Linus blev det en fjärdeplats på 2 000 meter i P15. Och sedan silver på 1 500 meter hinder.

– Silvret är jag riktigt nöjd med, jag slog personbästa med nio sekunder. Jag fick in tekniken på de flesta hinder, säger han.

Viktor Frisk som tidigare tävlat för IFK Gnesta, men nu i Huddinge tog två guld. Han fick stå högst upp på pallen i klassen P16 på både 1 500 meter och 800 meter.

– Det känns jättebra, kände att jag var i form. Jag var i bra form redan på Gurkspelen i Västerås förra helgen där jag slog personbästa. Och nu kände att jag att jag kunde springa fort, säger Viktor Frisk.

I 800 meters-loppet strök sig värsta konkurrenten från finalen, Viktor bestämde sig för att bara ösa på. Det blev hans näst bästa tid. 1500-metersloppet blev däremot ett riktigt taktiklopp. Klungan var samlad hela vägen till upploppet.

– Det gick väldigt långsamt och sen blev det spurt som jag vann. Jag låg tvåa och blev lite instängd men kom fram till sist, säger Viktor Frisk.

Två guld, det måste du vara nöjd med?

– Det är grymt, säger han.