Säsongen i division 3-spelet kan bara konstateras vara en succé. En enda förlust under ordinarie matchtid tog Gnesta IK till division 2 kommande säsong.

Det stod trots det ganska tidigt klart att det inte skulle bli någon fortsättning för tränarduon Peter Fredriksson och Marcus Axbom.

Sportchef Jörgen Ahlbom har i princip bara börjat arbetet inför nästa säsong, men har "slängt ut några krokar".

– Vi vet vad vi letar efter, även om vi inte har något favoritnamn. Vi behöver någon som har stor förståelse för de spelare vi har, säger Jörgen Ahlbom.

För det finns redan gott om spelare till kommande säsongs trupp. Ett tiotal man signerade tvåårskontrakt inför den gångna säsongen, bland den finns stora poängmakare som Tony Lagerström och bröderna Stråle.

– Ingen i truppen har deklarerat att de tänker sluta. Det är sådant som brukar växa fram och som blir en process för hela sommaren

Att GIK nått division 2-nivå torde även underlätta för seniorsamarbete med god frukt för såväl Gnesta IK som Nyköpings Hockey Ungdom och dess representationslag i division 1, Gripen.

– Samarbetet den gångna säsongen har varit jättebra. Vi har kunnat få in spelare med kort varsel från dem. Vi har haft spelare som för dyrare summa har kunnat gå fram och tillbaka hur mycket som helst, annars har det handlat om kortare lån och karensdagar. Nu kan det nog bli flera långtidslån. Det kan bli många juniorer där som kanske får sommarkontrakt som sedan inte får plats i truppen till division 1, dessa kan vi ta hand om i möjligaste mån.

Har samarbetet varit bättre än tidigare, upplever ni?

– Särskilt från Nyköping till oss. Sedan har de ringt oss och velat ha spelare också, men då har spelarna tackat nej och där kan jag inte påverka. Vill de inte så vill de inte.

För det är mot Nyköping samarbete söks fortsättningsvis. Ahlbom känner att det kan finnas bra förutsättningar för samarbete även österut, mot Södertälje SK i allsvenskan.

– Vi letar inget speciellt nu, men vi tittar efter yngre spelare som kan stanna. Vi har 16-17 juniorer som i alla fall i nuläget inte är mogna för division 2, så därför söker vi bra samarbete med Nyköpings juniorer.