Grip-förare på landslagsläger

Speedway

Oliver Berntzon är ett av Griparnas starka nyförvärv inför allsvenskan 2018. Till helgen hoppas han få komma iväg med speedwaylandslaget (20 förare totalt varav tre juniorer) på träningsläger i Polen.

Blir det av?

– Vi hoppas på det i alla fall. Men det ser ju inte så ljust ut med vädret men det är inte så mycket man kan göra. Jag tror det ska tas ett beslut nu på onsdag så får vi se hur det blir.

Finns det någon plan B för detta?

– Det vet jag faktiskt inte. Jag hörde något om att eventuellt ta det en helg framåt annars.

Hur väl ligger du annars till med din försäsong?

– Hittills har det känts perfekt. Allt har flutit på som det ska och nyckelbensskadan från förra året har läkt som det ska. Så allt har varit bra förutom vädret.

Vad vill du annars uppnå med ditt speedwayår?

– Jag vill fortsätta så som jag vet att jag kan, och som jag visat under mina bästa säsonger. Och jag hoppas på att få ha flytet med mig för en gångs skull, hålla mig skadefri så att det kan rulla på vecka ut och vecka in. Ett snabbt uppsatt mål är att kunna ligga på tvåsiffrigt i varje match i allsvenskan och kunna ligga på sju–tio poäng per match i elitserien (i Dackarna, vår anmärkning).

Tankar kring Griparna då?

– Ser extremt starkt ut. Framför allt toppen där med Ljung (Peter), Lahti (Timo), jag själv och även Marcin Nowak som jag kört med i Polen. Nu har jag inte koll på våra juniorer än men man kan ju inte ställa några riktiga krav på dem, men laget känns riktigt starkt i alla fall.

Läs också

( 8 st )

Läs mer om dessa ämnen

GriparnaSportspeedway
Relaterat