Tidigare i sommar så sköts Griparnas möte med Valsarna i Hagfors upp då det var för torrt. Under torsdagen så var det raka motsatsen då regnet tvingade matchen att återigen skjutas upp, den här gången till måndag.

– Synd att det började regna idag, det har vräkt ner sedan klockan sex. Yr som lovade 0,1 mm kan sluta med sina väderprognoser, det har kommit 10-12 mm nu, säger Griparnas ordförande Percy Lundkvist en halvtimme efter den tänkta matchstarten.

Det verkar som att det inte är meningen att den här matchen ska köras. Percy grämer sig fortfarande över när den första matchen ställdes in i somras på grund av den dåvarande torkan.

Artikelbild

I första och hittills enda matchen på säsongen mot Valsarna så blev det 48-42 till Griparnas favör, då på hemmaplan. Nästa vecka blir det två matcher i Hagfors.

– Tänk om jag hade fått som jag ville när jag skrev till förbundet att det kunde gå att ordna vatten med lite kreativt tänkande. Det finns ju tusen vattendrag i Hagfors kommun, några jävla åkare ska väl kunna suga upp vatten ur Klarälven, men nej. Man kan flyga till månen, då ska man väl kunna dra upp lite vatten åtminstone, man behöver väl inte vara någon Einstein för att få upp lite vatten, det heter pump, p-u-m-p, så får man upp vatten. Men det kanske de inte vet här i Valsarna.

Eftersom Griparna vann allsvenskan så får de välja motstånd i slutspelet, Percy meddelar att Griparna väljer att möta Valsarna i semifinalen som inleds på torsdag. Så nästa vecka blir det match i Hagfors både på måndagen och på torsdagen för Griparna.

– När jag och Fröjd kom hit var det fortfarande 50/50. Valsarna är inget dåligt lag, vi har spöat Piraterna med mer poäng än när vi mött Valsarna. Men nu kör vi såhär, vi tror på det, det blir bra. På måndag så kör vi in oss lite på banan och så har vi det i kroppen till på torsdagen. Man kan säga att det inställda ikväll avgjorde vårt val.