Griparnas Peter Ljung, som har alternerat med Timo Lahti som kapten, har fått ett wildcard till GP-tävlingen i Målilla i helgen och måste koncentrera sig på den megatävlingen.

Det gör inte någonting alls just den här gången då Kevin Wölbert behövde känna på den rätt udda närmast cirkelformade korta banan på Kråkvilan i Norrköping – om Vargarna skulle stå för motståndet i en final. Tysken har bara kört en enda match och körde då in 15 poäng på sex heat.

– Det är klart att Wölbert, som har kört väldigt bra den senaste tiden, ska få chansen att åka där nere och visa vilken nivå han håller i en sådan match, säger Griparnas ordförande Percy Lundkvist.

Alex Edberg, som körde väldigt bra i de bägge reservheaten hemma mot Piraterna, 5+1 där, har själv bett att få avstå Norrköpingsmatchen.

– Han håller på att trappa ner och kommer troligen att lägga av efter den här säsongen. Alex gillar inte alls banan i Norrköping och var inte så sugen på att köra just där vid rådande omständigheter och då var det ju lika bra att han slapp, förklarar Percy.

En som kan dra in en hel del poäng är heatledaren Oliver Berntzon, som har hittat vårformen – och kommer med en pinfärsk SM-silvermedalj från Eskilstuna i lördags.

Men har ni chans att vinna med det här laget?

– Kanske, visst blir det tufft – så kan vi få 45–45 är det bra.

Griparna vann med hela 56–34 mot Vargarna hemma – liknande närmast ofattbart stora siffror mot Piraterna senast – vilket gör att bonuspoängen borde kunna ordnas i alla fall.

I så fall skulle Griparna vara två poäng före Vargarna, ointaglig poängskillnad och inte ens om Norra speedwayalliansen skulle stå för en jätteskräll och vinna i Nyköping räcker det – för den bonuspoängen missar inte Griparna.

Sedan har Nyköpingslaget även kvar hängmatchen i Hagfors, men borta mot Valsarna kan man aldrig räkna in någon given poäng i förväg.

Så förutom ett bra test för vissa förare kan alltså Griparna säkra seriesegern även i teorin – genom att förlora max med 20 poäng. Det här är Griparnas säsong – hittills.