– Om bara banan är något sånär lika dagen efter brukar man kunna tjäna tre–fyra poäng på att köra in sig med inställningar på cykeln och så, säger Percy Lundkvist.

Men fast Griparna kommer med ett lag som är det bästa på papperet som man har – Christoffer Selvin som har hög högstanivå kommer in och ersätter handledsskadade William Björling – så är det inte helt säkert att det ens utan skador eller sjukdomar blir samma lag på torsdag.

– Nej, jag har faktiskt ingen aning om just nu vilket lag som det blir på torsdag, men vi måste förstås ge ett preliminärt lag på tisdag, säger Percy lite hemlighetsfullt.

Artikelbild

Christoffer Selvin

Det ska också sägas att Peter Ljung i Västervik och faktiskt även Linus Eklöf i Smederna kör kvartsfinal i elitserien på tisdag. Selvin är inte med i Indianerna medan Oliver Berntzons Dackarna gick direkt till semi och Timo Lahti i Lejonen har kört färdigt.

Valsarna borta på vackert belägna Tallhult söder om Hagfors är ett speedwaynäste; ingen lätt match ens för ett ordinarie Griplag.

– Nej, det blir tufft, stenhårt. Det är inget dåligt lag, håller ungefär samma klass som Vargarna skulle jag vilja säga. De har bara inte så stor hemmafavör eftersom Hagfors bana är mycket mera neutral bana än Norrköping.

Just nu ser det ju ut att bli jättefint väder på onsdag och regna på torsdagen – har ni inte diskuterat att köra semin på onsdagen och slå ihop matcherna?

– Visst skulle det vara en tanke men nu blir det inte så. Vi kör på. Vädret rår man inte på.

För Christoffer Selvin, som har vunnit en hel del ungdomsspeedway i Nyköping och faktiskt blev rejält skadad förrförra säsongen efter en pangstart just mot Griparna.

– Skitkul att få förlänga den allsvenska säsongen och få komma in i en proffsig klubb som är med i guldstriden. Jag hoppas att jag kan hjälpa dem på traven, säger Selvin.

Det var segt med skadan efter Gripmatchen 2017, hur är det med skadekänningar nu för tiden?

– Jag har klarat mig rätt okej; lite problem med ryggen men säg den speedwayförare som inte har det, ha ha.

Är du nöjd med vad ni gjorde med Nässjö som ju var nära att skrälla er till allsvensk semi?

– Verkligen, vi var nederlagstippade. De flesta trodde ju att vi inte skulle med över huvudtaget, men så vände vi tiopoängsunderläge i premiären borta mot Piraterna. Efter det blev det en kul säsong med ett roligt gäng där jag har kört med nästan alla sedan man var tio–tolv år gammal.

Du har över en poäng i snitt och många matcher som ordinarie va?

– Ja, och det är ju betydligt svårare förare där uppe. När vi mötte Griparna hemma mötte jag han Kevin Wölbert i tre av fyra heat, en duktig förare.

Vad tror du om Valsarna?

– Har Valsarna en skitbra dag så slår de till och med Griparna hemma, så pass jämn är serien

– men vi åker inte dit för att förlora.