Efter fyra heat hade Griparna kört in två 5–1-heat och ledde med 16-8. En ledning som bara växte under första halvan av matchen då Griparna körde två till 5–1-heat till heat nummer sju och då ledde med 29-13. Det bara fortsatte för Griparna, det gick inte ett enda heat utan att en Gripförare kom först in i mål och slutsiffrorna skrevs till enorma 60-30. Det var framförallt tre förare som stod ut, Kevin Wölbert med 14 poäng, Oliver Berntzon med 13 poäng och Peter Ljung med 12 poäng.

– Det har varit en trevlig speedwaykväll det här, bra väder. 528 åskådare på en match som egentligen var klar innan den kördes, det får man vara väldigt nöjd med. Men Alliansen har ju stretat emot lite i alla fall, säger ordförande Percy Lundkvist.

Griparna klarade sig utmärkt utan Timo Lahti och skadade William Björling, som tror att han är tillbaka till slutspelsfinalen. Sedan under matchen tappade de även Emil Millberg som skadade sig vid ett fall, än så länge oklart hur länge han inte kan köra. Men där klev reserven Alexander Edberg in och tog nio poäng.

Artikelbild

Griparnas lagkapten Peter Ljung vann samtliga fyra heat när Griparna vann stort.

– Hade vi haft ordinarie lag hade vi väl haft sju pinnar till. Det var klasskillnader. De gör det de ska, de kör bra, pang på bara, säger Percy.

Griparna är alltså klara seriesegrare och kommer därför få välja motståndare till det kommande slutspelet där de kan få klara sig utan skadade Millberg och Björling.

– Då får vi se vem vi ska möta, Piraterna eller Vargarna, vi får väl se. Det blir kul och spännande, fy fasiken det blir kanon det här. Sen när vi vunnit alltihop, det är många som vill att vi ska åka Elitserien. Men vi får se vad det blir.