• Anders Fröjd i samtal med de bägge polackerna Kacper Woryna och den enda plusvarianten Oskar Fajfer. Fröjd fick en tung vecka med bortaförluster för Lejonen och Griparna  Foto:
  • Oskar Fajfer i täten på ett tidigt heat. Foto:
  • Kim Nilsson faller, men reser sig igen. Foto:
  • John Lindman tog 15 poäng på två matcher, i torsdags 11 på reserven och nu 4 varav en grymt viktig trea på ordinarie. Foto:
  • Nyköpingsboende Varglagledaren Mats Bioström firar. Foto:
  • Deppigt i Griparnas depå. Foto:
1/

Griparna vek ner sig – Fajfer stod upp

Speedwayallsvenskan
annons

Det började med att Vargarnas stjärna Kim Nilsson kraschade och fick rejält ont. Men Kim kom tillbaka och medan de flesta vargar levererade var Oskar Fajfer alldeles för ensam när Griparna missade den lilla finalchansen på aviga Kråkvilan.

Okej, att siffrorna drog i väg lite för mycket till Vargseger med 51–38. Detta efter att kvällens allra vassaste förare, Griparnas Oskar Fajfer, nekades en trepoängare efter en till synes kanonstart.

Men då var det redan över. Hemmalaget kunde trots chocken med Kim Nilssons krasch i första heatet snabbt repa mod och bröderna Jonas och Daniel Davidssons starter var skillnaden.

– Vi gör säsongens sämsta bortamatch i helt fel läge. Det är alldeles för många i vårt lag som helt enkelt är alldeles för dåliga. Jag tycker egentligen inte att man kan ge någon annan än Oskar Fajfer, som kör riktigt bra, och möjligen Wille Björling godkänt, säger Anders Fröjd, en mycket besviken Griplagledare.

Nyköpingsföraren John Lindman hade en lite mera ojämn afton än den i Nyköping, men var extremt bidragande till segern i dubbelmötet med 15 poäng. Av de fyra på torsdagskvällen kändes trepoängaren i torsdagskvällens åttonde heat som den käftsmäll som inte Griparna kunde resa sig från.…

– Jag är väl inte så speciellt nöjd med min egen körning. Men det är klart jag gör ju i alla fall två bra heat varav den där är riktigt skön, det är den, säger John Lindman när han kommer intravande till depån.

Lindman klippte sedan den där starten så Linus Sundström bara kunde ligga och bevaka Gripförarna. Timo Lahti hade i det läget inlett med uteslutning efter ett fall i en av ett antal röriga Rasmus Broberg-dueller i början.

– Visst, det är tuffa körningar, men en sådan som Timo ska klara det. Han är elitserieförare och då är det här alldeles för dåligt, säger Fröjd.

John Lindman är inne på samma linje:

– De har tre RIKTIGA toppförare som alla måste leverera och vi får stopp på två av dem – därför vinner vi.

Kacper Woryna hittar egentligen runt rätt bra på Kråkvilan men hade bara fart nog för åtta poäng.

– Det är för dåligt även av Woryna, att inte ta någon trea...

Lahti, som är inne i ett tajt matchande, visade i sitt tredje heat att han verkligen kan köra speedway när en femetta som tog Griparna in i matchen bärgades. Sedan hade bortalaget 4–2-läge när Daniel Henderson föll ute i materialet i till synes ohotad ledning.

Sedan var det Vargarna som bet ifrån. Kim Nilsson hade ett vansinnigt vackert viljevarv när dubbelmötet trots allt inte punkterades förrän i fjortonde heatet. I det läget var både Fajfer och Lahti bra med och hade hugg på 5–1-ledning när Kim bara höll innerspåret.

När det gäller matchningar fick egentligen Fröjd rätt i att slänga in Björling. Lindgren var en minusvariant – med högre snitt men matchningsbar fanns Linus Eklöf.

– Lindgrens körning var under all kritik, men han var ju bäst i laget här senast. Och Linus Eklöf vill ju inte köra här, suckar Anders Fröjd.

Ironiskt nog tar säsongen stopp för det lag som hade den något större chansen på papperet att slå Västervik:

– Det blir tufft för oss i finalen. Men de har några förare som visade mera form i våras så kan vi få koll på dom finns definitivt chansen, säger John Lindman – som ratades av Griparna och nu i stället körde Vargarna till final.

Vargarna–Griparna 51–38

Vargarnas poäng: Linus Sundström 13+1, Daniel Davidsson 11, Kenny Wennerstam 7, Jonas Davidsson 7, Kim Nilsson 6, John Lindman 4+1, Rasmus Broberg 3+1

Griparna: Oskar Fajfer 12+1 bonus, Kacper Woryna 8+1, Filip Hjelmland 5+2, Daniel Henderson 4, William Björling 4, Timo Lahti 3, Ludvig Lindgren 2+2.

Publik: 682.

Totalt vinner Vargarna med 95–84 och är därmed klart för allsvensk final mot Västervik.

Läs också

( 13 st )

Läs mer om dessa ämnen

GriparnaSportspeedway
Relaterat
annons

Mest delat denna vecka