Söndagens uppträdande andades ett lagbygge på rätt väg i försäsongsskruvandet.

– Det var mycket som var bra, inledde Jernström sin matchanalys nere i Rosvallahallens katakomber.

I färskt minne och som en konkret måttstock hade han träningsmötet lagen emellan från föregående helg. Då med Enköping som hemmalag – och som vinnare (5–3).

Artikelbild

– Vi är mycket mera rejäla i allt. Och kreativa när det ges tillfälle. Det har vi pratat mycket om – att kunna värdera situationerna.

Gripen, som på det hela taget kändes mer heta och mer närvarande över hela isen och sett över 60 minuter, förde befälet i målprotokollet hela vägen. Två bra styrningar från nära håll, ett av dessa från tvåmålsskytten Linus Tjulander, vittnade om viss desperation och hetta i de där obekväma områdena på isen. Framför motståndarmålet, det vill säga.

– Vi var lite dåliga på att vara desperata och skitiga ifjol, och stundtals även nu, inflikade Jernström.

Enköping, med tidigare Nyköpings Hockey-backen Johan Jonsson som assisterande tränare och forne NHL- och landslagsmålvakten Erik Ersberg som målvaktscoach, hade svårt att komma till. När de väl gjorde det utstrålade nye målvakten Otto Bäcklin lugn, trygghet och pondus.

Artikelbild

– Vi är aktiva i försvarsspelet och har bra spel i power play. Det var bra över hela banan, summerade Gripentränaren.

Nyköpingslaget testar vidare på onsdag då division 2-gänget Mjölby HC hälsar på.

Artikelbild

– Förutom alla speldetaljer kommer det bli viktigt att köpa den roll man får. Det är många spelskickliga spelare här, och alla kommer inte kunna spela power play och box play. Det gäller att få ihop laget – och samt

Inom alldeles kort ska en målsättning mejslas fram inför seriespelet.

Artikelbild

– Jag vet ju vad jag och ledarstaben vill. Spelarna ska få säga sitt också. Men jag skulle bli förvånad om det inte är allettan som gäller även där.