– Det är en match för publiken. Jag tyckte att vi bjöd på ganska bra spel – båda lagen – om man ser till att det var mycket skridskoåkning och anfallshockey, säger Gripentränaren Oscar Jernström direkt efter matchen.

Nyköping var också steget före målmässigt länge – efter det att Albin Ivarsson Hamberg och Christian Axelsson nätade i en mellanperiod där ändå Gripen tappade greppet.

– Vi har, som vanligt, en dipperiod i andra och det finns givetvis att jobba på även i övriga delar av matchen.

Det är givetvis för mycket att släppa in sex mål innan det i öppen kasse – i synnerhet på hemmais.

– Vi tappar markering och lite närkamper. Men det är ett bra lag också som vi möter.

Framförallt var Köping från västra hockeyettan väldigt stabila redan på försäsongen och har inte lika mycket nytt att spela in och testa.

Den här gången fick Nyköpingspubliken se tänkta lokala stjärnor som Albin Ivarsson Hamberg och Robin Axbom, som fanns med och producerade. Inga mål av testspelarna den här gången och av alla nya ansikten var det bara Vita Hästen-fostrade Christian Axelsson – senast i Kumla – som nätade.

Det var också så att Gripen var rejält nära ett sjätte mål med någon ramträff och hemmalaget åkte till sig PP-lägen men nätade bara när Axbom spelade upp Emil Karlssons slägga till skott.

– Köping är spelskickliga med bra fart och gör mycket bra saker. Vi har som sagt att jobba på, men jag tycker att vi gör mycket bra saker också, säger Jernström.

Nyköpings Gripens mål: 1–0 Kim Lindström, 2–2 Johan Mörnsjö, 3–2 Albin Ivarsson Hamberg, 4–3 Christian Axelsson, 5–6 Emil Karlsson.