Under tisdagen rätade Nyköping Gripens sportgrupp ut alla frågetecken kring de sex provspelarna. Två av de tre backarna har kritat på och färdigställer därmed truppen

– Det som har hänt är att både Alex Gustafsson och Bemström blivit erbjudna en förlängning att stanna i klubben. Båda är positiva till det. Det känns bra. Och Alex som är Nyköpingskille känns ju extra bra att få hem, säger Mathias Löf från Gripens sportgrupp.

För de andra togs ett gemensamt beslut som ska kunna gynna både de och klubben i framtiden.

Artikelbild

Viktor Bemström är en av två backar som blev sist in i Gripens trupp. Den andra som kritade på under tisdagen var Alex Gustafsson.

– För de andra fyra förstaårsseniorerna så var det ett gemensamt beslut mellan tränarna, sportgruppen och spelarna. Det är en kombination av att de är ganska långt bak i hierarkin i truppen som det ser ut i dagsläget och att det kanske är bättre att fortsätta karriären någon annanstans för deras egen skull. De är unga och behöver tid att utvecklas. Förhoppningsvis kan det bli positivt i framtiden om man låter spelare utvecklas på annan plats.

Trots att de inte blev erbjudna kontrakt så var Gripen nöjda med vad de såg.

– De har gjort det jäkligt bra och vi är jäkligt stolta över hur de har tagit sig an uppgiften. Det har inte varit några hard feelings. Det har varit öppet och ärligt från båda håll. Man måste vara öppen och ärlig och visa hur situationen ser ut. Några har tagit beslutet själv att utvecklas på annat håll, vilket är ett moget beslut som klubben måste respektera också. Men hoppas att det finns en målsättning att komma tillbaka.

23 spelare har kontrakt med Gripen 2018.

– Det är två målvaktar, åtta backar och tretton forwards. Vilket är bra. Det kan vara perfekt att ha, men det kan ju bli folk skadade också... så hoppas vi håller oss skadefria.

Är dörren stängd nu?

– Vi stänger aldrig dörrar. Men ju större trupp a-laget är desto mer stängs dörren mellan a-laget och juniorlaget. Men vi är absolut inte ute och letar efter några. Vi tror på dem vi har och det är vad vi budgeterat för också. Blir det skador så kan ju juniorerna få chansen, men som det ser ut just nu är det de här 23 spelarna som ska representera laget i år. Men det är det bästa laget som ska spela oavsett om man kommer från J20 eller allsvenskan eller vad man heter och har gjort. Det är viktigt i en sådan förening som vi är i dag. Ungdomssidan och juniorledet är det viktigaste vi har och det gäller att värna om dem. Och vi är inte oroliga heller, det finns fantastiskt duktiga ungdoms- och juniorspelare i dag. Jag är imponerad.

Några som inte finns med i Gripens trupp i år är ju bland annat Robin Jacobsson, Robin Grönqvist och bröderna Örtegren, vad är anledningen till det?

– Det var också en bra dialog. Det var absolut inte så att de inte skulle platsa i laget. Vi har varit noggranna med att tala om situationen, vart vi är på väg och vart de är på väg. Martin Örtegren skulle börja plugga till exempel. Ju högre upp vi kommer desto mer tid tar det och vi vill ta små steg hela tiden och då måste truppen det också. Träna lite hårdare för varje år. Föreningen är väldigt tacksamma över att de varit här. Men vi har haft en dialog som sagt och dörren har aldrig varit stängd för dem. Men det var en kombination av att deras liv löpt på och hockeyn löpt på, då har det blivit att man skiljts åt. Men alla de har betytt väldigt mycket för föreningen. Det blir konstigt när vägarna skiljs åt.

– Jag vill gärna poängtera att man inte ska glömma bort de som spelat för Gripen. Vi hade aldrig varit här vi är i dag om det inte vore för de här spelarna. Det har varit ett hästjobb alla gjort. Det har tagit tid. Så mycket de har gjort för klubben så är de alltid välkomna ner, är det någon som får upp ett jättesug så är det aldrig stängt. Det kanske står fyra personer här i morgon (läs onsdag) på träningen, haha.