Hur har firandet varit?

– Jo tack, jättetrevligt! Andra guldet kändes stort. Det var mest festande efter matchen på söndagen, men vi kommer fortsätta att fira lite när vi har möjlighet. Nu närmast är det ju lördagsmatch på hemmaplan. Samtidigt är ju inte säsongen över. Vi är ju helt inställda på att avsluta snyggt i allsvenskan och vara fokuserade och pigga inför Champions league.

– Sedan var det jättekul få se hur många stöttar oss i Linköping, på torget i måndags.

Var det viktigt att avgöra med tre omgångar kvar?

– Vi ville självklart avgöra så snabbt som möjligt. Samtidigt tycker jag personligen att matcher som Kvarnsveden borta är mera svårspelade än när vi möter bollskickliga lag som Rosengård. Då blir det mera förutsägbar fotboll. Så en pinne var bra.

Du har ju startat merparten av Linköpings matcher i år men kom inte ens in på planen i söndags – skada eller defensiv taktik för att bemästra världsanfallaren Tabitha Chawinga?

– Ingen skada, kanske kan ligga något i defensiv taktik taktiken. Men vi har tuff konkurrens och mycket matcher nu när vi satsar på Champions league; fler har fått stå över.

Guldet känns inte dumt att ha med sig mentalt i höstrusket va?

– Nej, det är just så, en skön känsla som man bär med sig när man går ner på träningen. Sedan finns det saker att se fram emot, som Fotbollsgalan.

Varför vinner ni SM-guld igen med så stor spelaromsättning?

– Vi har kvar vinnarkulturen. Sedan har vi som blev kvar har fått ihop vårt spel och de som har kommit in har gjort det bra. Och när spelet inte funkar har vi individuellt skickliga spelare som kan avgöra.

Hur känns det att vara tillbaka i den allsvenska vardagen på lördag?

– Vi vill fortsätta att visa att vi är så bra som de matcher vi har gjort tidigare. Vi vill inte slappna av, utan ska vinna både hemma mot Eskilstuna och Limhamn borta.

Vad tänker du sedan inför bortamötet med Sparta Prag i Champions League?

– Jag har inte hunnit tänka någonting alls men vi kommer givetvis att få genomgångar efter lördagen så när det är dags (på onsdag om en vecka) kommer vi att vara redo för uppgiften.

Med er nivå i damallsvenskan borde det väl kunna bära en bit även i CL-fotbollen?

– Jag tror... att ju längre man kommer så blir nivån egentligen snäppet högre än i allsvenskan. Och det är alltid speciellt att spela ute i Europa. Här i allsvenskan vet vi minsta lilla detalj om alla de andra lagen men här blir det mycket svårare att scouta, här krävs det mycket mera. Matchbilden kan bli helt annan än man har förberett sig på, som på Cypern. Men har vi lite flyt med någon uddamålsseger är vi ett tillräckligt bra lag för att gå ganska långt.

Vad har du utvecklat mest själv den här säsongen?

– Helheten, att ligga rätt i position. Värderingarna rent taktiskt har blivit bättre.

Vad vill du framför allt förbättra för att ta det där sista steget?

– Ta tillbaka en del av det som jag gjorde när jag var yngre; skotten jag tog i IFK Nyköping och de avgörande passningarna när vi vann U19-EM. Jag vet ju att jag kan bli spelaren som vågar avgöra själv, men har problem med att få fram det under matcher. Sedan handlar det förstås mycket om vilken roll som man har fått. Vi har mycket stjärnor. Men det handlar också om mig själv.

I landslagssammanhang är du kapten i U23-laget men har fått några tuffa petningar i A-landslaget, vad tror du om framtiden i Peter Gerhardssons A-landslagbygge?

– Det enda jag kan göra är ju att göra det så bra som möjligt på hemmaplan. Visst har det varit tufft några gånger när man är med i truppen men inte får spela när det blir match. Men det är viktigt att inte brytas ner. När man väl får uttagningen är det mycket känslor, men det är det här man har valt att göra och då är det bara att acceptera tuff konkurrens.

Samtidigt har du tagit två SM-guld i rad med vitt skilda konstellationer i Linköping, du har varit gjuten i olika utvecklingslandslag och du knackar på dörren till A-landslaget – det är inte så pjåkigt va?

– Nej, jag tänker kanske lite för mycket på vart jag vill komma och vart jag vill nå. Jag måste ju försöka förstå hur långt jag har kommit och njuta lite också. De upplevelser som jag har fått med fotbollen är häftigt, men jag vill mera, jag vill nå mycket längre än så här.

Det ryktades ju lite om att du var på väg att lämna Linköping inför denna säsong, hur blir det nästa säsong?

– Mitt kontrakt med Linköping går ut, så det är ganska öppet. Men jag har redan börjat prata om framtiden med Linköping.