Innebandystjärnan Anton Eriksson, tidigare Onyxspelare och oxelösundare, har nu nått en framgång även i musikens värld. Han ställde upp i Idol – och gick vidare.

Hallå Anton, har du en ny karriär på gång?

Innebandy/Musik
annons

Anton Eriksson är mest känd som innebandyspelare på högsta nivå i Sverige med Pixbo. Nu kan den tidigare Onyx-killen och oxelösundaren vara på väg att göra sig ett namn även i musikkretsar. Anton har gått vidare i TV4:s musikprogram Idol.

Har du en ny karriär på gång?

– Inte vad jag vet i alla fall.

Vad fick dig att ta steget att söka till Idol?

– Vet inte riktigt. Jag får återkomma om det.

Hur var det?

– Väldigt roligt. Jag var inte så nervös. De är väldigt bra på att ta hand om en. Men jag var där (på uttagningen) i tio timmar.

Är det så att du spelar och sjunger mycket?

– Det har blivit mer och mer de senaste åren. Jag och en kompis spelar ihop. Vi har gjort det på en del bröllop och jag gjorde det när Onyx hade sin innebandygala senast.

Vad framförde du för låt till Idol-juryn?

–Jag tog den låt som jag och min kompis gjorde allra första gången tillsammans på hans föräldrars veranda: Cannonball av Damien Rice. Som en hyllning till honom.

Och vad jag förstått så var det ingen av släkt och vänner här i Nyköping/Oxelösund som visste om att du skulle vara med?

– Stämmer. Det har varit lite hemligt. Roligare så. Jag hade träning när programmet gick på tv. Mario Micalizzi såg mig skymta förbi bland alla människor och ringde min mamma och frågade vad som var på gång. Och hon visste ingenting.

Anton Eriksson, tidigare Onyxspelare och oxelösundare, ställde upp i Idol – och gick vidare. Här tar han emot Idoljuryns bedömning. Foto:

Jag har också förstått att ditt framförande inte kom med i själva tv-sändningen. Ska man se det får man gå in på TV4 Play?

– Ja, så var det. Jag har inte sett hela programmet själv.

Vad händer härnäst, när ser vi dig i Idol igen?

– Vi får se. Det är lite hemligt. Tiden får utvisa.

Hur ser det ut i Pixbo inför höstens SSL-premiär?

– Tycker det ser intressant ut. Vi har kanske tappat fler etablerade spelare än vad vi fått in nya. Så många tror inte på oss, men det bryr vi oss inte om. Vi har en ny tränare och kommer att spela lite annorlunda jämfört med förra säsongen. Ett spel som kommer att passa mig bättre. Så jag ser jättemycket fram emot säsongen.

Läs också

( 1 st )

Läs mer om dessa ämnen

InnebandyMusik
Relaterat
annons

Mest delat denna vecka