20-åringen fick spela elva matcher i division 1 norra säsongen som gick. När målvaktskollegan Edvard Setterberg fick sin fingerskada hoppade Gustaf in. Klubben säger sig vara nöjda med vad Gustaf presterade under säsongen.

– Alla parter inom tränarstaben var nöjda med vad man såg i Gustaf under den tiden och han har stor potential att utvecklas till en stabil elitmålvakt om han bara får tid på sig och därför har båda parter valt att teckna ett nytt avtal och ge honom denna chans, säger klubbchef Patrik Berglin till klubbens webbplats.

Klart är att en ny målvakt ska in i Bissarna eftersom nämnde Setterberg lämnar klubben efter tre säsonger. Frågan är vad klubben då letar efter, en ung målvakt till eller rutin.

– Vi ser som att vi behöver en målvakt till. De kommer att få konkurrera på lika villkor. Det är bara kvalitet som avgör, säger Berglin till SN.

Bissarnas tränare Brian Clarhaut säger så här på klubbens webbplats om Halvardson:

– Vi är glada att förlänga Gustafs kontrakt. Under den senaste säsongen tjänade han värdefull erfarenhet och vi såg mycket god potential i honom. Jag ser fram emot att se Gustafs utveckling i framtiden och jag är glad att jag ska fortsätta arbeta med honom.

Clarhaut har nu åkt hem till USA och kommer tillbaka i början av 2019. Av de provspelare som fanns på plats under denna vecka och förra veckans pass kan någon enstaka vara aktuell tror Berglin.

– Ingen annan spelare från fjolårets trupp är avskriven (förutom de som tidigare nämnts). Förhandlingar pågår, säger Berglin.

Klubben funderar bäst på hur truppen ska byggas för 2019. En större och bredare trupp kostar naturligtvis mer pengar.

Därmed har Bissarna tio spelare på kontrakt. Det är redan väldigt fullt på mittfältspositionen. Brian Clarhaut konstaterade också på en direkt fråga efter förra veckans provträning att klubben mest ser sig om efter försvarare och anfallare.

[fakta nr="1"]