IFK nöjda med årets upplaga av Sverigecupen

IFK Nyköpings klubbchef Christian Sandström kunde under måndagen pusta ut och konstatera att Sverigecupen blivit lyckat igen.

Sveriges handbollstalanger har åter fått visa upp sig på Rosvallas alla planer. Sverigecupen avgjordes för sjätte gången i Nyköping.

Sveriges handbollstalanger har åter fått visa upp sig på Rosvallas alla planer. Sverigecupen avgjordes för sjätte gången i Nyköping.

Foto: Tomas Larsson

Handboll2019-11-11 17:00

Sverigecupen i IFK Nyköping och Rosvalla Arenors regi har för varje år utvecklats och är en väl fungerande handbollscup, trots sin storlek. Årets upplaga, den sjätte raka i ordningen, var inget undantag.

Fem spelplaner under ett och samma tak är en förmån.

– Det är därför vi får ha det. Det är därför Onyx får arrangera en distriktlagsturnering, säger Christian Sandström, vikarierande klubbchef i IFK Nyköping.

Han gläds åt att cupen är uppbyggd så att lagen efter första gruppspelet blir nivågrupperade.

– Det har varit många jämna matcher. Det är utvecklande för spelarna. Man får inte glömma bort att cupen i första hand är en utbildning, inte en tävling.

Han fortsätter:

– Direktiven till ledarna är tydliga, alla spelarna ska få synas.

Sandström hade på måndagen inte nåtts av några klagomål från något av de 41 deltagande distriktslagen gällande måltider eller boende.

 Det som man hos arrangören ännu inte hunnit titta på är utfall gällande alla de erbjudanden som funnits till medföljande.

– Har man tränat billigare, har man varit och badat i badhuset. Det blir nästa grej att kolla, säger Christian.

Det har också funnits gratis buss till och från centrala Nyköping och olika rabatter kopplat både till butiker och restauranger där.

Och att handbollsförbundet är nöjda med arrangemang och anläggning säger väl det faktum att man redan i slutet av september skrev på ett nytt avtal som gör att cupen blir kvar i Nyköping även åren 2020 och 2021.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!