IFK Nyköping har fortsatt svårt för Mantorp

IFK Nyköping har svårt för ett tufft Mantorp, som i sin hemmahall gjorde ett ryck ovanför strecket som leder till allsvenskt kval.

Nej, Peter Melchersson och Simon Skuthälla fick konstatera ytterligare en förlust just mot Mantorp.

Handboll2019-11-09 20:26

Mötet i den norra handbollsettan slutade 29–22  efter samma styrkeskillnad men med siffrorna 15–10 i pausvilan.

–Okej, vi släpper in 29 bollar men gör ändå försvarsspelet mycket bättre än under de bägge mötena förra säsongen. Det som skiljer lagen åt är att Mantorp gör mål på sina chanser medan vi missar för mycket, säger IFK-tränaren Peter Melchersson.

IFK klarade ändå av att starta en upphämtning i början av den andra halvleken. Då stod det plötsligt 16–14 på tavlan efter det att Emil Persson var bra i målet och Georges Simonidis het i kontringsspelet.

– Emil är bra i målet och när han senare byter ut sig själv kommer Tobias Sörberg in och också är bra. Olle Röken är stark i försvarsspelet. Men när vi inte får sådana lägen som  Mantorp sätter blir det jobbigt ändå, säger Melchersson.

Nyköpingslaget spred ut målskyttet. IFK:s mål gjordes närmare bestämt av: Georges Simonidis 4, Lucas Edlund 3, Lucas Carman 3, Martin Gustafsson 3, Olle Röken 2, Simon Skuthälla 2, Martin Pettersson 2, David Trosell 2 (1) och Olle Gustafsson 1.

IFK parkerar just nedanför strecket till allsvenskt kvar.  Det börjar bli ett antal år sedan IFK var där – ni minns dramat mot Göteborgslaget Kärra.

Ska det bli kval uppåt igen måste IFK dels bli bättre mot fysiskt starka lag och dels göra två jämna och bra halvlekar i fler matcher än hittills då det har varit höga toppar och djupa dalar.

– Killarna ska ha en eloge för att de hela tiden kämpar och inte ger upp. Det gäller inte minst försvarsspelet i dag.

Karta: Mantorp