Melchersson hoppar av – Tobias tar över

Med fem matcher kvar att spela i division 1, och en plats under nedflyttningsstrecket, hoppar IFK Nyköpings tränare Peter Melchersson av.

"Peter har under de senaste matcherna inte känt att han kunnat nå ut med sitt budskap så han har hintat lite om att han vill sluta" säger nye tränaren i IFK Nyköping Tobias Johansson.

"Peter har under de senaste matcherna inte känt att han kunnat nå ut med sitt budskap så han har hintat lite om att han vill sluta" säger nye tränaren i IFK Nyköping Tobias Johansson.

Foto: Marcus Langbrandt

Handboll2020-02-12 15:34

– Ibland är det bättre att ge upp än att strida tills man dör, säger Peter filosofiskt.

Lagets prekära läge i tabellen har gjort att han slutar i förtid.

– Hade det varit hockey hade styrelsen plockat mig åt sidan redan i december, men här är det ingen som diskuterat något sådant med mig. Det här är mitt eget beslut. Något måste hända och jag hoppas att det här kan ge en positiv effekt.

Var det ett svårt beslut?

– Klart det var. Jag tänker handboll dag och natt och jag är inte en person som ger upp i första taget. Jag har krigat genom hela livet, men samtidigt måste jag se till lagets bästa. 

Att han varit frustrerad har synts och hörts efter matcherna. Efter helgens match mot Mantorp, som IFK förlorade med 27–31, såg han mest uppgiven ut.

– Ja, jag vet vad de här killarna kan göra och när de inte gör det så blir jag frustrerad. Visst jag skulle kunna kriga på tills slutet men det är en kortsiktig plan, jag måste se på det mer långsiktigt. Enklast är att jag går.

Peter har varit A-lagets tränare i tre säsonger. Hans kontrakt går ut efter den här, så därför tyckte han det var lämpligt att den nya tränaren får fullt ansvar redan nu.

– I stället för att jag ska träna dem inför de sista fem matcherna och kanske ett kval, som jag verkligen inte hoppas att vi hamnar i, så kliver jag åt sidan redan nu. Då finns det förhoppningsvis tid för förändringar. Tobbe har ju varit med på alla träningar och matcher som det är redan nu så det blir inga större förändringar där. Jag kommer också att stå till förfogande under resten av säsongen. 

Den som tar över är alltså Tobias Johansson som funnits med under hela den här säsongen och som tackat ja till att coacha laget nästa säsong.

– För egen del är det spännande, men det var ingen rolig lösning som sådan, säger Tobias, som till sin hjälp kommer att ha Lotta Söderberg och Fredrik "Bobbo" Edlund.

Tror du att det här avhoppet kan ge laget en positiv skjuts så att ni slipper kval?

– Förhoppningsvis, min målbild är att vi slipper kval. Men jag ser det också som en utbildning, går vi till kval blir det utbildning för oss ledare och spelare, och undviker vi det så är det utbildning också.

Upp till bevis blir redan på lördag borta mot Skuru.

– Ett klurigt lag, det är ett lotteri varje gång vilket lag man möter. Det med elitserieerfarenhet eller det med spelare som man aldrig hört atlas om, säger Tobias.

Peter Melchersson har beslutat sig för att kliva av. "Jag ger inte upp, jag ger dem en chans" säger han.
Peter Melchersson har beslutat sig för att kliva av. "Jag ger inte upp, jag ger dem en chans" säger han.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!