Peter Melchersson och hans trupp vill visa alla att de har i division 1 att göra. Foto:

Handbollsfesten fortsätter – IFK känner vikten av publikens stöd

HANDBOLL

IFK Nyköping har tagit sig förbi den första kvalomgången och är enbart en kvalomgång ifrån den efterlängtade division 1-platsen. Första matchen spelas hemma och tillsammans med publiken ska de vinna över Uppsala HK. – Man blir lite bättre när man har en publik som gapar och hejar på en, säger IFK Nyköpings tränare Peter Melchersson.

IFK Nyköping har slagit ut Spånga HK i kvalomgång ett. Nu är Nyköpingslaget sannerligen och nosar på en division 1-plats. Men först måste de även besegra Uppsala HK i bäst av tre matcher. Den första spelas på hemmaplan.

– Vi ska vinna. Det finns inget annat. Kommer vi upp i den nivån som vi hade mot Spånga hemma måste de vara jättebra i två matcher för att kunna ta oss. Jag tror att vi gör det skitsvårt för dem bara vi håller vår standard och inte gör några tekniska fel. Vi är inte nöjda än. Vi är fortfarande sugna på att visa hela Nyköping, styrelsen och Handbollssörmland att vi har i ettan att göra, säger IFK Nyköpings tränare Peter Melchersson.

Likt första kvalomgången har IFK inte någon större koll på sina motståndare nu heller.

– De spelar i blå tröjor, det har jag koll på haha. Jag har sett några matcher men det är inte säkert att de spelar så när de kommer till oss. Vi ska göra det vi kan och sen kanske vi får ställa om lite om det kör ett annat spel. Vi analyser inte så jättemycket, vi ska skapa lägen och göra mål och täppa igen bakåt. Det är det handboll handlar om.

Närmare 700 åskådare såg IFK ta sig vidare till kvalomgång två efter att de hade vunnit mot Spånga HK hemma. Och publiken kommer ha en stor betydelse i kommande match.

– Publiken är jätteviktig. Alla spelare vill visa upp sig. Det är ett sug och man blir mer taggad som spelare när mormor, klasskompisar, flickvänner och pojkvänner sitter där. Då vill man verkligen vara bra. Man blir lite bättre när man har en publik som gapar och hejar på en. Det syns att spelarna blir mer fokuserade och vi har ett väldigt bra publiksnitt för att vara ett division 2-lag.

Inför första kvalomgången berättade både Peter och spelare att det hade varit ganska grinigt på träningarna. Nu är det mer lättade spelare som äntrar träningarna.

– Det är inte grinigare på träningarna i alla fall. Men det känns lite som att de är gladare. Det har visat sig att det man tränat och trott på fungerat. Att man vet att man är så bra som man trodde. Det känns lättande. Och vi är bra. Men vi tror inte att vi är bäst men vi vet att vi är väldigt bra när vi verkligen spelar som ett lag.

Och det var något IFK gjorde senaste matchen, i alla fall första halvan.

– Ja, första halvlek först och främst. Man körde in näsan, satte bollarna, tappade inga bollar och hjälpte varandra. Jag kan dra alla klyschor jag kan, haha. Men vi stöttade varandra. Även fast det var individuella bra insatser så hade de föregått med att fyra-fem andra spelare var inblandade. Vi får ta med oss att vi vågar spela och lita på att vi kan till kommande match.

Och du kör på som vanligt med ett gympass innan den viktiga kvalmatchen?

– Haha, ja det blir gymmet som vanligt innan. Vi har ju nio raka så jag chansar inte. Det blir samma upplägg som det brukar bli. Sen måste man ju vara starkast i truppen. Olle (Ivarsson Hamberg) och Viktor (Brofjord) får jag kämpa en del mot.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

IFK NyköpingPeter MelcherssonSportHandboll
Relaterat