Jakob Wallin och Viktor Bemström. Foto:

Haningespelare tränar med Gripen

HOCKEYETTAN
annons

Två tidigare Haningespelare finns nu på Nyköping Gripen Hockeys träning, Jakob Wallin och Viktor Bemström. Det är nämligen klart att Nacka tar Haninges plats. När östra ettan hade sitt upptaktsmöte fick Gripens premiärmotståndare Huddinge de flestas segertips.

I lördags blev det definitivt klart att Haninge Anchors kastas ut ur division 1 östra på grund av ekonomi i oordning. När serien hade sitt officiella upptaktsmöte i Stockholm under tisdagen fanns ersättarna Nacka på plats.

– En liten helomvändning för oss. Vi fick reda på det sex dagar innan premiären, säger Nackas lagkapten Filip Nilsson-Fornes på upptaktsträffen.

För Gripen del har Haninges degradering betytt att två nya spelare dykt upp på träningen. Dels 23-årige anfallaren Jakob Wallin. Med sig har han också 20-årige backen Viktor Bemström. Båda har Södertälje SK som moderförening. Viktor är för övrigt son till tidigare SSK-backen Stefan Bemström.

– De är med oss och kör ett tag så får vi se sedan. Det vi framför allt söker är backar, säger Magnus Eriksson i Nyköping Gripens sportgrupp.

Redan har fem Haningespelare hittat nya klubbar i division 1 östra, Tyresö Hanviken och Visby har plockat in två var, Visby bland annat vasse Nick Hedemyr.

Gripen har nu även utsett sina kaptener för säsongen. Inte oväntat är det Adam Thim som får kaptensbindeln. Assisterande blir Emil Karlsson och Simon Rodling.

Thim var tillsammans med tränare Torbjörn Johansson klubbens representanter på upptaktsmötet. Kort kan man säga att Gripens premiärmotståndare på måndag, Huddinge, är storfavorit till att vinna grundserien. Den tidigare NH-tränaren Fredrik Mälberg, som tränar Huddinge, höll med. Laget vann ju allt som gick att vinna förra säsongen utom den avslutande kvalserien till allsvenskan.

– Vi vinner serien. Vi kan inte lägga ribban lägre i år, säger Mälberg.

Fast han varnade för Gripens popularitet till premiären i Björkängshallen.

– Kommer de hit med ett par busslaster blir det tufft.

Andrahandsfavoriten Hudiksvall har haft en rörig försäsong. Av en rätt ovanlig orsak.

– Det har varit struligt med ishallen, vi har fått ställa in träningsmatcher och seriepremiären är flyttad, säger tränaren Lars Lövblom.

Det är problem med taket som gör att klubben inte kan träna eller matcha i sin hemmaborg.

– Klart det är jobbigt att behöva åka till Söderhamn och träna varje dag, säger Lövblom.

I förhandssnacket var tre tydliga topplag utmejslade Huddinge, Hudiksvall och Visby. Men bakom var det väldigt många som ville vara med och slåss om de två övriga platserna till allettan. Hammarby, Sollentuna, Väsby, Wings och Valbo hade alla allettan som målsättning.

– Allettan är absolut ett realistiskt mål, säger Valbotränaren Magnus Eriksson, som flera varnade för som en dark horse.

Hammarbytränaren Johan Sundin sammanfattade nog årets säsong i östra division 1 rätt träffande när han konstaterade:

– Det blir en tajt serie. Många lag ser bra ut. Jag tror det blir en jämnare serie än i fjol.

Just mot Hammarby genrepar Nyköping Gripen på bortais onsdag kväll.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

Gripen HCNyköpingIshockeySport
Relaterat
annons

Mest delat denna vecka