Hargs bortamöte med Stallarholmen på fredagskvällen var ett rejält test för Nyköpingslaget då Strängnäsgänget inför mötet hade förlustnollan intakt.

Men den nollan är inte intakt längre då HBK vann med klara siffror på Toresunds IP. Skön revansch också för hemmaförlusten i våras (1–2)…

– Absolut, deras första förlust i serien i år. Jäkligt bra gjort. Stenhårt jobb i defensiven var nyckeln, säger HBK-tränaren Anders Stridh.

Artikelbild

Seriens skyttekung Marcus Björklund gjorde två mål i bortamatchen mot Stallarholmen.

Harg tog ledningen tidigt i första halvlek på en läcker straff när Dago Funes chippade bollen i mål. En ledning som lagen gick till halvtidsvila med. I andra fortsatte HBK dominera händelserna på planen. Både 2–0 och 3–0 ordnade seriens skyttekung Marcus Björklund som nu är uppe i 24 fullträffar.

– I andra hittade de inga nycklar att dyrka upp oss. Då blev de trötta och vi ställde om på dem och satte våra lägen, säger Stridh. Mauri Funes fastställde slutresultatet till 4–0 på slutet.

De tre poängen innebär alltså att Hargs BK fortsätter leda serien och har nu två pinnar ned till tvåan IK Viljan. – Det är tajt fortfarande men det ser bra ut, det gör det, säger Anders Stridh.