Seriens skyttekung Marcus Björklund gjorde två mål i bortamatchen mot Stallarholmen. Foto:

Harg befäster ledningen efter stark bortaseger mot toppkonkurrenten

FOTBOLLSFYRAN

Hargs BK är tillbaka i vinnarspåret. Fredagens bortafajt mot Stallarholmen slutade med tre sköna pinnar – som ger fortsatt serieledning. – Det är tajt fortfarande, men det ser bra ut, säger HBK-tränaren Anders Stridh efter 4–0-triumfen.

Hargs bortamöte med Stallarholmen på fredagskvällen var ett rejält test för Nyköpingslaget då Strängnäsgänget inför mötet hade förlustnollan intakt.

Men den nollan är inte intakt längre då HBK vann med klara siffror på Toresunds IP. Skön revansch också för hemmaförlusten i våras (1–2)…

– Absolut, deras första förlust i serien i år. Jäkligt bra gjort. Stenhårt jobb i defensiven var nyckeln, säger HBK-tränaren Anders Stridh.

Harg tog ledningen tidigt i första halvlek på en läcker straff när Dago Funes chippade bollen i mål. En ledning som lagen gick till halvtidsvila med. I andra fortsatte HBK dominera händelserna på planen. Både 2–0 och 3–0 ordnade seriens skyttekung Marcus Björklund som nu är uppe i 24 fullträffar.

– I andra hittade de inga nycklar att dyrka upp oss. Då blev de trötta och vi ställde om på dem och satte våra lägen, säger Stridh. Mauri Funes fastställde slutresultatet till 4–0 på slutet.

Mauri Funes satte den fjärde och sista bollen i mål. Foto:

De tre poängen innebär alltså att Hargs BK fortsätter leda serien och har nu två pinnar ned till tvåan IK Viljan. – Det är tajt fortfarande men det ser bra ut, det gör det, säger Anders Stridh.

Läs också

( 5 st )

Läs mer om dessa ämnen

Hargs BKFotbollSport
Relaterat