Hargoffensiven var många gånger ett dödligt vapen den gångna säsongen. En av förgrundsfigurerna, spjutspetsen Marcus Björklund (i blått), lär finnas med när Nyköpingsklubben åter ska mäta sina krafter på division 3-nivå. Och i skrivande stund verkar de allra flesta från 2018 års trupp vara positivt inställda till att köra vidare. Foto:

Harg räknar med sin skyttekung

Fotbollstrean

Hargs BK har goda förhoppningar om att få behålla det allra mesta av den gångna säsongens serievinnartrupp – däribland skyttekungen Marcus Björklund. – Han blir kvar hos oss, säger Michael Gustafsson, klubbens fotbollsansvarige på herrsidan.

Av totalt 100 Hargmål i årets seriespel svarade nämnde Björklund för dryga tredjedelen av dessa (32 totalt). Sådant brukar kunna väcka intresse.

– TVSK (blivande seriekonkurrenten Trosa Vagnhärad) har varit intresserade. Men jag kan till 99 procent säga att han blir kvar hos oss. Det har han lovat i alla fall, klargör Gustafsson.

Det står ju sedan en tid tillbaka klart att förre Hargmålvakten Robert Andersson tar över som huvudtränare i klubben efter Anders Stridh. "Robban" har de senaste säsongerna haft rollen som assisterande tränare i Nyköpings BIS. Ola Törnberg fortsätter som assisterande i HBK.

– Vi får se om han kan få med sig någon eller några från sina led, säger Gustafsson, syftandes då på eventuella nytillskott på spelarsidan.

Förhoppningen i stort är att behålla så mycket som möjligt av den trupp som sopade hem Sörmlandsfyran tidigare i år.

– Ingen har definitivt sagt nej i alla fall. Kanske att vi behöver få in någon mer i backlinjen, eller på alla platser egentligen. VI hoppas få till en bredare topp och ett jämnare lag när det byts spelare, resonerar Michael.

Tränar-Robban siktar in sig på semester i dessa tider men förhoppningen är att han och laget ska komma i gång ordentligt med utomhusträning från och med mitten av januari.