Tre härliga poäng! Orden kommer från OIK-tränaren Jan Frank, som fick se laget ta första segern för säsongen efter 2–1 (2–0) borta mot AC Primavera.

Oxelösunds IK har haft det en smula tufft poängmässigt så här långt i seriespelet. Inför fredagens möte med AC Primavera stod laget på en pinne.

Men nu var det dags för OIK att bärga första trepoängaren

Artikelbild

– Känns riktigt bra. Alla krigade stenhårt och vi skapade många fler lägen att punktera matchen, säger OIK-tränaren Jan Frank.

OIK hade 2–0 i halvtid och var också det bättre laget efter pausvilan.

Nu blev det ändå spännande ända in i slutsekunderna, men hemmalaget lyckades hålla undan.

– Vi är nöjda att vi tar tre poäng och utvecklas hela tiden, säger Frank.

Artikelbild

Hargs BK fick inte till det mot Stallarholmen.

Notervärt är att OIK har fått en fin förstärkning i form av målvaktsveteranen Kjell Jönsson som närmast kommer från division 2-klubben Sundbybergs IK.

Jönsson har lång erfarenhet av spel i superettan och har också tillhört AIK:s allsvenska trupp.

– Vi kontaktade honom i vintras och han provtränade för oss lite grann. Han såg oerhört vass ut. Blev klart här i veckan och kommer redan nästa vecka och börjar träna med oss. En rutinerad målvakt som kan hjälpa våra unga målvakter att utvecklas, säger Jan Frank.

OIK-målskyttar: Pontus Holmström, Albin Jonsson Dahlberg.

Segersviten stannade på tre matcher. Harg förlorade toppmötet hemma mot Stallarholmen. – Men vi skapade tillräckligt för att vinna matchen, säger Hargstränaren Anders Stridh efter 1–2 (1–1)-nederlaget.

Harg har hittills gått som tåget i Sörmlandsfyran. Men på fredagskvällen satte Stallarholmen stopp för den sviten.

– Ja, vad ska man säga. Vi ägde det mesta av spelet, skapade flest chanser men lite oförmåga att få dit den, säger Hargstränaren Anders Stridh.

Det stod 1–1 efter första 45. Så långt såg det bra ut.

– Vi började riktigt bra under första halvan och skapade en hel del lägen. Sen gick vi ner oss, tappade lite bolltempo samtidigt som de var tajta och kompakta.

Harg försökte hitta segermålet i andra halvlek och var många gånger nära.

I stället kunde Stallarholmen avgöra i 90:e minuten på en omställning.

– Riktigt surt, säger Stridh, som ändå kan glädjas över hur Harg har inlett seriespelet.

– Ja, för f-n. Tre raka innan det här. Bara ladda om, slicka såren och ta nya tag.

Hargs målskytt: Marcus Björklund.

Efter ha plockat poäng i tre matcher fick Runtuna IK ge sig mot Afrikansk FC. Laget förlorade med 1–2 efter att ha varit i ledningen med 1–0 i pausvilan.

– Det känns lite surt. Vi hade fler chanser i första, men vi fick inte till sista touchen, säger tränaren Martin Svensson.

Han berömmer motståndarlaget – "de går inte bort sig" och "de höll i bollen bra" – men är en aning besviken på sitt lag.

– Vi jobbade på men med boll blev det felbeslut och vi gjorde enkla misstag.

Det var just passningsspelet som inte fungerade.

– Jag vet inte vad det berodde på. Men vi fortsatte i varje fall att kämpa, säger han.

Runtunas mål gjordes av Fredrik Berggren.

Seger på Ekängens naturgräs i Eskilstuna. Tystberga GIF slog BK Sport med 2–1 (1–1) i division 5.

– Vi är ruggigt nöjda. Jag räknar det här som en av de svårare bortamatcherna, säger TGIF-tränaren Anders "Ante" Jansson.

Hemmalaget började klart bäst och tog också ledningen. Gästerna jämnade dock ut spelet och lyckades genom kvällens bästa Tystbergaspelare, Petter Sjöberg, kvittera innan paus.

– Det kändes som två trötta lag redan i paus. Planen var hyfsat jämn med tungsprungen. Så vi pratade om att minimera misstagen, spela enkelt och vänta på chanserna, säger Jansson.

Det lyckades laget med helt och hållet. JimRobin Vestin avgjorde i mitten av andra halvlek.

– De stormade fram på slutet men vi spelade enkelt och kunde hålla ledningen, säger Jansson som också ville berömma backen Andreas Johansson.