Hargs tränare Robert Andersson var nöjd med lagets insats i träningsmatchen där bland annat Damir Avdic stod för två mål. Foto:

Hargs tränare nöjd med insatsen: "Exceptionellt utfört"

FOTBOLL

Det var en nöjd Harg-tränare efter träningsmatchen mot Botkyrka Konyaspor. – Vi har full kontroll från minut ett till minut 90, säger Robert Andersson.

Hargs BK tog emot Botkyrka Konyaspor i en träningsmatch som Harg vann med 8–3.

– Vi har full kontroll från minut ett till minut 90. Vi har egentligen bara tränat försvarsspel nu i en månad och det sitter väldigt bra. Det har gått fortare än vad jag förväntat mig. Grabbarna lyssnar och jobbar väldigt bra ihop, säger Hargs BK:s tränare Robert Andersson.

Åtta mål gjorde ni också, då bör ju offensiven funka bra den med?

– Vänta bara tills vi börjar träna på det, haha. Nej men mycket av våran offensiv kommer från att vi gör ett bra arbete i defensiven. De två första målen gör vi genom att sno bollen högt upp i våran press. Det var precis det presspelet vi pratat om och tränat på, så det är exceptionellt utfört

Hargs tränare var nöjd med försvarsspelet, men det kan bli ännu bättre.

– Vi behöver fortfarande träna försvarsspel ett par veckor till för att känna oss trygga i det vi gör.

Gästande lag lyckades göra tre mål trots en bra defensiv. Men det hade sina förklaringar.

– Individuella misstag. Vi blir lite övermodiga. Men det hade nog mest med matchovana att göra. Vi hade bytt sju startspelare från förra helgen.

Vad kommer man se för slags fotboll Harg spela när serien drar i gång?

– Vi vill spela en rolig fotboll, en passningsorienterad fotboll. Kommer man till Folkungavallen så kommer man inte få se en massa långbollar. Det blir mycket kortpassningsspel och rörlighet, ett lag som jobbar tillsammans.

Hargs målskyttar: Damir Avdic 2, Axel Frank 2, George Ilyo, Johan Urborn, Eric Ackon, Fodi Fofana.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

Hargs BKSportfotboll
Relaterat