Gästerna vann på Folkungavallen i Nyköping med 3–1 (1–1) till slut. Rutinerade backen Sebastian Hallberg Nilsson ryckte in för hemmalaget och nickade in ledningsmålet i den 19:e minuten efter en hörna mot främre stolpen. Så långt allt gott.

– Han har gjort tre träningar med oss på hela året, sa HBK-tränaren Robert Andersson, som räknade till sju man frånvarande i onsdagsmatchen.

Han upplevde att hans manskap brände en hel del energi och krut i lördagens sprakande 3–3-match borta mot Trosa Vagnhärad – där Harg trots två man mindre förvandlade 1–3 till 3–3 i slutskedet.

– Men nu saknades de där sista procenten.

Målchansmässigt upplevde hemmatränaren att det var tämligen jämnt fördelat, men Ängby var effektivare.

– Vi gör vår sämsta match för säsongen helt klart och var inte värda några poäng alls, tyckte Robban.

Han räknar i alla fall med att få tillbaka så mycket som fyra spelare till nästa veckas hemmamatch mot Enhörna. Mot Ängby gjorde 25-årige backen Nawraz Altai comeback – med anledning av det stora manfallet. Altai har ett förflutet i bland annat Trosa Vagnhärad och Nyköpings BIS (där han spelat med bland annat Robert Andersson).

– Vi har skrivit över honom. Han har egentligen lagt av då han inte längre tyckte det var kul med fotboll, men vi hoppas på igång honom igen, sa Robban.

Efter nio spelade matcher är division 3-nykomlingen i blått med och slåss i den absoluta tabelltoppen.

– Det hade vi inte trott, erkänner HBK-tränaren – fullt medveten om att mer än halva serien återstår.