Erik Holmer satte upp ett väldigt fint C1-åk. Det är också en OS-disciplin – men som K1-landslagsmannen från Nyköping nästan aldrig tränar. Foto:

Hemmapaddlare Holmer trodde inte på dubbla guld – överraskad av C1-åket

Kanotslalom

Guldet i K1 var väntat – även om Fredrik Wahlén utmanade starkt i andra åket. Men SM-segern i C1 var lika rolig som oväntad för hemmapaddlaren Erik Holmer.

Andra hade lite bättre driv i slätvattenpaddlingen än Erik Holmer, men oj vad fint det gick i partiet nedanför dammluckorna med ett extremt stort och rätt lynnigt vattenflöde.

– Ja, jag kom helt rätt där i mitt första C1-åk. Jag var så pass nöjd så jag inte tyckte att det fanns någon anledning att starta i andra. Jag hade inte kunnat göra det bättre, säger Holmer.

Han hade kunnat göra någon sekund i det första K1-åket. Men Holmer satte press på Nyköpingsboende Järfällakanotisten Fredrik Wahlén, som missade en våg i valspartiet i första och avbröt det. Nu svarade Wahlén upp, men det skilde en sekund i åktid och det var lika med två världsklassåk som de som hade letat sig till Perioden fick se.

När det gäller Nyköpings FP-paddlarna i övrigt kan vi notera att comebackande Ludwig Andersson knep bronset i C1 nu när klubbkompisen och förhandsfavoriten, Ludwig Palmcrantz, som bara har varit i full träning i ett par veckor nu senast inte alls fick till tajmingen nedanför dammluckorna.

I lagtävlingen vann Järfälla, som har fått in Max Karlsson i laget och glädjande nog hade en tjej i laget i form av Sanna Wahlén. Brorsan Fredrik fick sitt guld efter två silver. Kul också för U16-paddlaren Ossian Fiander att få en medalj på ett senior-SM i lag; silver blev det till sist efter en längre tid dribblande med tiderna just i den tävlingen.

Dagens stora segrare var förstås i alla fall Erik Holmer – och ungefär hur nöjd han var fem minuter efter lördagens avslutande lagåk ser ni i tv-klippet ovan.

Läs mera: Längre intervju med Erik Holmer och kortare med Fredrik Wahlén, Ossian Fiander och Ludwig Andersson och inte minst Magnus Grimstedts BILDSPEL senare under helgen.

Läs också

( 6 st )

Läs mer om dessa ämnen

Erik HolmerSportWEBB_TVforspaddling
Relaterat