Ett år som assisterande tränare, sedan tre säsongen som huvudtränare i IFK Gnesta. Henrik Gustavsson har hunnit med mycket som ledare i innebandy med tanke på att han "bara" blir 25 år efter sommaren.

– En ung ambitiös tränare som har höga mål med sin tränarsyssla, säger Onyx sportchef Tobias Palm om Henrik. Därmed har Palm hittat en ersättare till sig själv. Han assisterade Gårdman förra säsongen.

När Palm läste på SN-sporten att Gustavsson skulle lämna IFK Gnesta ringde han helt enkelt upp Gnestakillen. Denne var utomlands men väl hemma igen bokades ett möte. Nu är han klar för en säsong. Men tankar finns om att Henrik någon gång i framtiden ska kunna ta över huvudansvaret.

– Så har vi pratat. Han får börja bakom Richard för att sedan få mer och mer arbetsområden. Vi kommer också att satsa hårt på att han ska få ta de kliv han vill ta.

Richard och Henrik har så klart redan pratat. Även sportchef Palm har varit med några gånger. Men några utmejslade roller tränare och assisterande tränare emellan finns inte än.

– Jag har så klart mina åsikter som sportchef. Men det finns inget på papper.

Det får växa fram med tiden. Palm är dock noga med att påpeka att han vill att assisterande också ska ha ansvarsområden.