Den 46-årige Skövdebon och Europatourspelaren Michael Jonzon gör tävlingsdebut för året när han spelar vid Åda Golf & Country Club. Foto:

Het golftävling intar Trosa

GOLF

Deltagare av golfeliten från alla de nordiska länderna kommer till Trosa och för att spela Camfil Nordic Championship på Åda Golf & Country Club. – Vi har fått upp ett väldigt starkt startfält vilket är väldigt kul, säger klubbchefen Stefan Lindell.

Golfens nordiska proffstour för herrar kommer till Trosa för att göra upp om Camfil Nordic Championship på Åda Golf & Country Club från torsdag till och med lördag. Det ser sannerligen ut att bli en spännande tävling.

– Vi har fått upp ett väldigt starkt startfält vilket är väldigt kul. De är tjugo av de tjugofem bästa i Norden som kommer. Totalt är det 156 deltagare, det är jättekul, säger Stefan Lindell, klubbchef vid Åda Golf & Country Club.

Hade ni räknat med så många deltagare?

– Touren sa det själva till oss att det inte skulle vara några problem med att fylla upp tävlingen, och det var det ju inte. Vi har ingen erfarenhet riktigt så vi visste inte hur många som skulle komma.

Tävlingen kommer bli en av tidernas största idrottsbegivenheter i Trosa, något som kan locka storpublik.

– Vi ser ut att få hjälp av vädret också, det är ju inte helt fel. Vi hoppas att det är många som tar sig hit och tittar för det är ju faktiskt Sveriges bästa golfare som inte är ute på de största tourerna som spelar här. Så vill man se bra golf får man gärna komma hit.

Bra golfspelare, förmodligen en hel del publik, fint väder och även en bana som berömts.

– Banan är fantastiskt bra. Både enligt tourens representanter och de spelare som spelat in. De tycker att den är rolig och intressant. Allt är i ordning som vi tänkt oss, bara en sådan sak, haha.

Prispotten är 350 000 kronor och en lokal spelare deltar, Fredrik Kull från Åda Golf & Country Club.

Camfil Nordic Championship

En deltävling i Swedish Golf Tour 2018 för herrar, den svenska och tillika nordiska proffstouren.

Öppen för alla professionella golfare men även för amatörer med elitstatus.

Tävlingen spelas 5–7 juli på Åda Golf & Country Club i Trosa kommun, en bana som öppnades för spel 2003 och som under flera år har rankats som en av Södermanlands tre bästa golfbanor.

Läs mer om dessa ämnen

Trosa kommunÅda GKSportGolf