– Nej, inte i moderntid. Tidigare körde man ju bara två åk och då hade Sverige lite bra placeringar också men sedan det här med semifinal och final infördes har ingen svensk gått till en mästerskapsfinal tidigare, säger Nyköpings FP-paddlaren.

Erik håller på att packa ihop alla sina grejer efter en intensiv helg i Prag, Tjeckien.

Ett par veckor i Sverige väntar och efter det en uppladdning inför två världscupstävlingar, den första i Slovakien, den andra i Krakow, Polen om tre respektive fyra veckor.

I mitten av juli väntar årets stora mål, U23-VM

– Jag har varit i några U23-finaler, men aldrig nått pallen, det vill jag i år, säger han.

Och efter EM har självförtroendet knappast blivit sämre.

– Det känns helt fantastiskt. Jag är jättenöjd med speciellt semifinalen då jag bara var fyra sekunder (4.68) från den bästa tiden. I finalen sedan tappade jag lite fart på slutet och när man tappar någon tiondel här och någon där så springer det i väg, säger han.

Erik var 7.12 efter Peter Kauzer, Slovakien, som vann.

– Det var en teknisk utmanade bana i semifinalen och finalen och just i semin var det många som körde bort sig. I finalen dock var det många som fick till det och var runt 2,8 sekunder efter segraren.

Erik paddlade även för en lagmedalj i K1, men både han och Isak Öhrström missade varsin port i sina åk så Sverige slutade på 17:e plats.

– Med tanke på att vi var fyra på VM i fjol så hade vi större förväntningar på oss. Vi missade faktiskt samma port. Det var en trixig kombination och vi fick båda problem innan porten. Det var inte så mycket att göra. Om en eller två missar så är man borta i varje fall.