Det är med andra ord väldigt ovanligt att tjejer tas ut i en turnering som nästan alltid består av enbart killar upp till 15 år. Men nu är alltså centern Lova Blom från Nyköping uttagen, första tjejen i Södermanlands lag till TV-pucken, men hennes tränare Johan Wagner är inte speciellt förvånad.

– Hon tampas med killar i den här åldern, det är inte så himla lätt. Men hon sliter och jobbar hårt på träningar. Hon har väldigt goda förutsättningar att bli en väldigt duktig hockeyspelare inom damhockeyn. Framförallt har hon jobbat hårt och det har lönat sig, säger Johan Wagner.

Lova är rätt van med att spela med och mot killar, något som visar sig genom hennes spelsätt.

– Hon blir fostrad i den miljön med det hårda och fysiska spelet, hon hakar på än så länge. Det kommer väl en tid framöver då det blir tuffare, men just nu sliter hon så pass hårt och jobbar så pass hårt så att hon kan vara med. Det är jättekul att det är en tjej med, säger Johan.

Utöver Lova Blom kommer Nyköpings Hockey representeras i Södermanlands lag i TV-pucken genom William Jupiter, Wilmer Mathiasson, Konrad Emanuelsson och Albin Johansson. Sen är även Elias Bernström uttagen till SIF-laget som består av spelare som inte togs ut i sitt distrikt.

– Jätteroligt, jag hade hoppats på några fler, men det är jättekul. Vi fortsätter producera bra unga hockeyspelare som vill framåt. Vi är på rätt väg, det är helt klart. Vi konkurrerar med de bästa klubbarna och får fram mycket bra spelare, jätteroligt för Nyköpings Hockey, säger Johan Wagner.

Någon som Johan gläds lite extra åt är backen Wilmer Mathiasson.

– Han är en spelande back. Det är något som jag uppskattar, att man har ett huvud och en tanke med sig i spelet och inte bara spelar fysiskt. Så det är väldigt roligt. Det är väldigt viktigt med smarta backar för det är de som bygger upp anfallet och har man inte bra backar så har man varken bra försvar eller anfall.