Gnesta har helt enkelt för bra spelare för de andra lagen. Niclas Claesson till vänster var uppe i femton mål i kvalserien innan lördagskvällens bortamöte med Ekerö och division 3-kontraktet var klart. Foto:

Hockeytrean nästa för Gnesta IK

Hockeyfyran

Gnesta IK hade som väntat inga som helst problem att vinna klart mot Ekerö – division 3-kontraktet var säkrat redan efter första perioden. – Vi har väntat på det här hela säsongen, säger Gnestas forward Niclas Claesson.

Då stod det 0–6 på resultattavlan i Vikingahallen. Ekerö var på gång i kvalserien efter det att laget fick tre gratispoäng och fem plusmål just i Gnesta ishall när GIK hade missat ett mejl om en förlängd avstängning, men nu när Gnesta har fått ha sina spetsspelare med hela vägen så har laget haft spelkvalitet för division 2 snarare än hockeytrean.

Inget snack heller borta mot Ekerö på lördagskvällen när sex olika målskyttar såg till att det var de där tennissiffrorna in i första pausen: Niclas Claesson, Kevin Stråhle, Joakim Persson, Kalle Larsson, Tony Lagerström och Rasmus Ahlbom närmare bestämt.

– Vi avgjorde det i första perioden och kunde spela avslappnat resten av matchen, säger Gnestas forward Niclas Claesson.

Lite av en vilorond i andra siffermässigt, men David Stråhle hade också ett matchstraff där. Det hindrade inte Niclas Claesson och Kevin Stråhle från att se till att Gnesta gick ifrån till 8–1 genom att göra sitt trettonde respektive fjortonde mål för säsongen och Marcus Edholm reducera.

Rasmus Johansson öppnade målskyttet för Gnesta i tredje. Lite för mycket utvisningar sedan innan slutrycket med Ahlbom, Persson, Larsson och Claesson som målskyttar – den sistnämnde alltså upp på 14 mål han också.

– Det har gått bra för mig, och det beror väl lite på att man har fått in Tony Lagerström i kedjan. Sen skjuter jag mer än förut och puckarna har trillat in. Självförtroendet går ju upp när man vinner matcher och när man gör mål, säger Niclas Claesson.

Nu var inte det viktigaste att vinna så stort som 13–2 utan att få rejält bra anledning att fira på lördagskvällen. Gnesta har vunnit alla sina matcher i kvalserien – om man räknar in Ekerö hemma – och därtill allt mera klart så det var förstås bara en tidsfråga innan det skulle vara klart.

– Det var mest en lättnad att det äntligen blev klart. VI har väntat på det här hela säsongen.

Kan Gnesta behålla sina spetsspelare och bredda med en handfull unga spelare så håller det här för toppen i hockeytrean också för laget som bestämde sig att självmant börja om i division 4 för ett par år sedan – och tycks ha hittat stor spelglädje i alla fall.

– Vi har ju kvar en stomme i laget som vi haft ett tag och har fyllt på med lite nytt folk som bor i eller har en koppling till Gnesta. VI har fått ihop ett bra lag som känner varandra bra, det beror väl främst på det.

Ekerö IK – Gnesta IK 2–13 (0–6, 1–2, 1–5)

Gnestas målskyttar: Niclas Claesson 3, Kevin Stråhle 2, Karls Larsson 2, Joakim Persson 2, Rasmus Ahlbom 2, Rasmus Johansson, Tony Lagerström

Skott: 23–67 (10–18, 6–22, 7–27)

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

Gnesta IKHockeyIshockeySport
Relaterat