Uttrycket "högaffelderby" myntades redan förra säsongen av den då pigga division 5-nykomlingen Råby. Det var också Råby som kammade hem sex poäng av sex möjliga i de två derbyupplagorna mot Tystberga (5–2 hemma, 2–1 borta). Årets seriespel har så här långt inte varit fullt lika mycket av klang- och jubelvaran för Råby, som står på just sex poäng efter sex spelade matcher.

– Så varje match blir viktig för oss nu, konstaterar tränaren Andreas Hillukkala.

Liknande tongångar råder i Tystbergalägret, där sju poäng har håvats in på fem avverkade matcher.

– Vi får försöka ta så mycket poäng som möjligt fram till uppehållet. Spelet får komma allt eftersom, känner tränaren Anders "Ante" Jansson, fast i bilkö på väg hem från Stockholm när SN-sporten ringer.

Bilflödet där är knappast jämförbart med vad han har att arbeta med inför drabbningen på Tyrsvallen.

– Vi har fruktansvärt många spelare borta, suckar en oroad Ante, och tänker bland annat på den bärande trion Jim Robin Vestin, Petter Sjöberg och Hannes Andersson.

Han har i alla fall, så här långt, sett en god krigarinställning hos alla som kommit till spel. Och den mentaliteten borde rimligen komma av sig självt i ett så kallat högaffelderby.

– Ja, det blir att kriga. Sedan gäller det att spela enkelt, rakt och hålla det tajt bakåt.

Råbytränare Hillukkala tror sig kunna få ihop ett slagkraftigt manskap.

– Vi har fem–sex man borta, det är lite svensexor och grejer. Men jag hoppas att vi ska kunna vara lite tyngre än dem – och att vår lite bredare trupp ska avgöra i längden, avslutar Hillukkala.