Tystberga GIF (svart) och Råby-Rönö IF i fjolårets "högaffelderby" på Tyrsvallen. Nu är det dags igen. Foto:

"Högaffelderby" väntar på Tyrsvallen

Fotbollsfemman

Ett brandskattat Tystberga mot ett Råby som börjat plocka sina poäng på sistone. Där har ni en av lördagens fotbollsmässiga godbitar.

Uttrycket "högaffelderby" myntades redan förra säsongen av den då pigga division 5-nykomlingen Råby. Det var också Råby som kammade hem sex poäng av sex möjliga i de två derbyupplagorna mot Tystberga (5–2 hemma, 2–1 borta). Årets seriespel har så här långt inte varit fullt lika mycket av klang- och jubelvaran för Råby, som står på just sex poäng efter sex spelade matcher.

– Så varje match blir viktig för oss nu, konstaterar tränaren Andreas Hillukkala.

Liknande tongångar råder i Tystbergalägret, där sju poäng har håvats in på fem avverkade matcher.

– Vi får försöka ta så mycket poäng som möjligt fram till uppehållet. Spelet får komma allt eftersom, känner tränaren Anders "Ante" Jansson, fast i bilkö på väg hem från Stockholm när SN-sporten ringer.

Bilflödet där är knappast jämförbart med vad han har att arbeta med inför drabbningen på Tyrsvallen.

– Vi har fruktansvärt många spelare borta, suckar en oroad Ante, och tänker bland annat på den bärande trion Jim Robin Vestin, Petter Sjöberg och Hannes Andersson.

Han har i alla fall, så här långt, sett en god krigarinställning hos alla som kommit till spel. Och den mentaliteten borde rimligen komma av sig självt i ett så kallat högaffelderby.

– Ja, det blir att kriga. Sedan gäller det att spela enkelt, rakt och hålla det tajt bakåt.

Råbytränare Hillukkala tror sig kunna få ihop ett slagkraftigt manskap.

– Vi har fem–sex man borta, det är lite svensexor och grejer. Men jag hoppas att vi ska kunna vara lite tyngre än dem – och att vår lite bredare trupp ska avgöra i längden, avslutar Hillukkala.

Läs också

( 3 st )

Läs mer om dessa ämnen

Råby-Rönö IFTystberga GIFTystbergaSport
Relaterat