Holmer har efter hemkomsten från ett längre läger i öknen utanför Dubai gjort en snabb avstickare till paddlingskompisen Max Karlsson som bor i spanska Seu.

– I och med att VM 2019 som är OS-kval går där är det viktigt att lägga in mycket träning där. Sedan drog jag tyvärr på mig en magbakterie.

Men först gäller det alltså att kvala in i landslaget. Det är just den förre freestylespecialisten Max Karlsson, som har bott i Nyköping ett par år, som är den ende som utmanar topptrion som i rankingordning är Isak Öhrström, Falun, Erik Holmer och Fredrik Wahlén – Järfällakanotisten som bor i Nyköping.

– Ja, Max har gått framåt mycket i kanotslalom sedan han enbart började satsa på OS-disciplinen, så det ska bli kul att se hur det går för honom nu. Sedan har han mindre erfarenhet än oss andra från större tävlingar i K1, men ska någon utmana oss andra så är det han.

Av Nyköpingsgänget befinner sig Holmer och Wahlén just nu i slovenska Solkan medan unga C1-paddlaren Ludwig Palmcrantz har beslutat sig för att skippa testerna och mest köra nationella tävlingar som SM i Nyköping i maj i år.

Givetvis vill Holmer sätta ett par bra åk direkt. Då är det inte de bästa förutsättningarna att komma direkt från en magåkomma.

– Nej, det har känts väldigt bra fysiskt tidigare. Nu var det rätt långt ifrån den bästa känslan på vattnet. Fast jag känner mig inte sjuk längre så förhoppningsvis hinner krafterna komma tillbaka helt redan till Solkan.

Banan i slovenska Solkan är så långt man kan komma från den konstgjorda megastora arenan utanför Dubai – mera som i Nyköping fast mera fall.

– Det är en helt igenom naturlig bana i en ganska stor flod men den brukar ändå vara förhållandevis lätt. Nu är det rätt mycket vårflod med all smält snö i bergen men det kommer inte att bli sådär jättesvårt ändå, utan tajt tidsmässigt.

Så kommer det inte att bli i Markkleeberg.

– Det är en bana där vi har tävlat ganska ofta och den är väldigt teknisk. Så om man kan förvänta sig tajta tider i Solkan så blir det motsatsen i Markkleeberg.

– De fysiskt starkaste paddlarna brukar köra bra där. Isak brukar alltid köra bra där till exempel.

Vet du något om hur din största konkurrent i Sverige har kört i vinter?

– Nej, ingenting alls, han har numera hus i Slovakien och jag har inte träffat honom sedan VM i höstas.

Det är ingen slump att Holmer sedan tävlar i spanska Seu och italienska Ivrea.

– Nej, OS-kvalbanan gäller det att ta alla chanser att tävla i och så blir U23-VM årets största mål för mig, om vi väljer att avstå VM i Rio. Där har de ändrat en hel del på banan så det gäller att lära sig den igen.

Fast först gäller det förstås att kvala in i landslaget detta veckoslut i Solkan och sedan i Markkleeberg...