Holmer på banan igen – i London och för-OS

På plats i London för British open och direkt vidare till för-OS. Erik Holmer har hittat rätt igen i sin kanotslalomkarriär.

Erik Holmer har förhoppningen att kunna hitta tillbaka till känslan i vattnet redan i den tuffa banan där kanotslalomen avgjordes under OS i London.

Erik Holmer har förhoppningen att kunna hitta tillbaka till känslan i vattnet redan i den tuffa banan där kanotslalomen avgjordes under OS i London.

Foto: Magnus Grimstedt

Kanot2019-10-04 17:48

Årets landslag baserades helt på de tidiga vårtävlingarna i Pau och Seu på var sin sida om Pyrenéerna. Upplägget var vanskligt – och när Erik Holmer missade helt i första kvalet rök Nyköpings FP-paddlaren  ur landslaget hela säsongen.

– Sedan har jag haft massa problem under säsongen men nu är jag på banan såväl fysiskt, mentalt som materialmässigt kan man väl säga. Jag har bytt tillbaka till mitt gamla kanotmärke – en annan modell än den jag hade förar året men känslan är liknande – och jag tycker att jag har hittat tillbaka, säger Holmer.

Ska man se cyniskt på det var det bästa möjliga för Holmer att Isak Öhrström kvalade in en svensk K1:a till Tokyo, utan att vara i närheten av de krav som SOK stället för att få åka – max sju nationer framför sig vid helst ett par storinternationella tävlingar.

– Det ser ganska öppet ut inför första världscuptävlingen och EM i London i mitten av maj, som ska vara uttagningstävlingar för OS. Sedan är det förstås annat som spelar in ändå, säger Holmer.

Han befinner sig just nu just i London inför helgens British Open som går i OS-banan från 2012. Sedan hemma i Nyköping bara ett dygn innan det är dags för resa till Tokyo, som verkligen visar att Sverige Olympiska Kommitté verkligen fortfarande tror på honom.

– Jag och Isak åker till för-OS, så visst känns det här som en väldigt inspirerande chans. Först ska det bli kul att se om den goda känslan i kanoten också gäller i tävlingssammanhang i London, det är en härlig bana.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om