• Erik Holmer slutade tvåa i SM efter långresan till Åmsele unnder lördagen medan han vann söndagens Sverigecup i K1:an. Foto:
  • Ludwig Palmcrantz fick inte till det där rena åket i C1-tävlingen, men var ändå väldigt nära att slå Isak Öhrström och ta guldet. Foto:
1/

Holmer SM-tvåa – fick revansch i Sverigecupen

KANOTSLALOM

Erik Holmer var tvåa på SM bakom OS-kanotisten från Falun, Isak Öhrström. Men på söndagens sprint i Sverigecupen lyckades Nyköpings FP-paddlaren vända på den ordningen.

– Ja, i dag gick det bra för mig; dels var det väl att man släpper på alla marginaler och dels var det två tekniskt väldigt väl genomförda åk. Det blir annorlunda när det är så mycket kortare – andra linjer, säger Erik Holmer när han har hamnat i passagerarsätet på den långa bilresan hem från Åmsele.

Det skilde halvsekunden ner till Isak Öhrström.

När man summerar Sverigecupen blev det två Nyköpingsbor som segrade i form av Fredrik Wahlén (Järfälla KoRK) i K1 och Nyköpings Forspaddlares unga C1-specialist, Ludwig Palmcrantz.

Ludwig gick dagen innan en jämn kamp om SM-guldet med Öhrström, men åkte dit på ett islag i första och två i andra åket. Nu hade Isak haft tiondelarna på sin sida ändå när han plötsligt satte upp ett helt rent topp åk på 121,0 – knappa sekunden bättre än C1-specialisten Palmcrantz åktider i bägge åken.

Guldet går till bästa åket på två försök. Men det finns att ta på tekniskt där så Palmcrantz ter sig som Sveriges på många sätt stora framtidsnamn i C1-disciplinen.

Här var faktiskt Holmer trea, före ett par specialister från Falu KK.

– Kul – och en ren bonus, säger landslagsmannen i K1.

I K1:an fick han till ett ganska bra andra åk. Men det räckte inte ändå. Isak var nästan två sekunder snabbare i sitt första monsteråk i en lång och fysisk krävande bana med bitvis rät slätt vatten mellan portarna.

– I första åket hade jag en hel del bom, andra är inte dåligt – imponerande av Isak att vara så långt före ändå. Han är ju i och för sig jäkligt fysiskt stark men måste ha kört riktigt bra.

På tisdag bär det nu för Palmcrantz och Holmers del i väg till en udda vald bana i Tyskland där U23-EM avgörs.

– Ingen av oss har kört i den banan förr. Det är en väldigt liten bana, så vi lär inte vara ensamma om att inte ha varit där. Men nu är det bara ner och lära sig den forsen.

Slutligen finns det ytterligare en SM-medalj att redovisa. Patrik Holmer fick lön för alla milen i bilen i form av ett SM-silver i H45-klassen; en spännande strid bakom Faluns vasse Bo-Marcus Lidström.

Läs också

( 4 st )

Läs mer om dessa ämnen

Erik HolmerLudwig PalmcrantzSport
Relaterat