I maj i år knep Erik Holmer dubbla SM-guld. På senare tid har det gått sämre. Senast, på världscup-tävlingen i Polen häromveckan, missade Holmer semifinal. Den gångna helgens världscuptävling i Tyskland stod han över, för att i stället fokusera på det stundande mästerskapet.

– Det har varit lite fram och tillbaka den här säsongen och jag har haft ett par mindre lyckade framträdanden i världscupen. Olyckligt nog har jag dragits med en inflammation i handleden, förklarar Holmer, och tillägger att läget med handleden nu är "fint".

Slalompaddlaren säger att U23-VM, tillsammans med senior-VM, är säsongens stora mål. Fjolårets sjätteplacering på U23-EM gör att han vågar drömma om goda resultat också den här gången.

– Känslan är riktigt bra. Sen är konkurrensen väldigt tuff, så det gäller att hitta harmonin för att kunna vara på topp där och då.

Väl i Italien kommer det mesta handla om att "paddla in sig" på banan. På tisdag om en vecka är det dags för lagtävling. Dagen därpå smäller det i den individuella klassen: då avgörs kvalet. Eventuell semifinal och final paddlas sedan på söndagen.