Fredrik Holster har funnits med på ett antal NBIS-träningar. Nu vill NBIS-ledningen se honom i matchsituation. Foto:

Holster matchas i Bissarnas andra utomhustestet

Fotboll

Nyköpings BIS släpper fram Fredrik Holster i söndagens träningsmatch borta mot Akropolis.

Som SN-sporten skrivit tidigare så finns den välmeriterade Nyköpingssonen Fredrik Holster med på Bissarnas träningar sedan en tid tillbaka. Nu får den offensive mittfältaren chansen att visa upp sig i matchspel. Han fanns inte med föregående helg i samband med Bissarnas första utomhustest, som gav 3–3 borta mot seriekonkurrenten Sollentuna. Det gjorde däremot engelsmannen Saidou Khan och han kommer att få speltid även mot Akropolis.

– I vilken utsträckning de kommer spela vet vi dock inte, säger Bissarnas assisterande tränare Robert Andersson.

– Khan är med den här helgen innan han åker tillbaka till England. Mer än så vet jag inte. Vi vill se dem i match och därefter får vi ta ställning till hur vi ska gå vidare, fortsätter "Robban".

Han har i alla fall noterat att Holster är klart spelsugen.

– Men det är mycket att lösa, säger Robban angående Holster ur ett rent värvningsperspektiv – om det skulle bli aktuellt.

Träningsmässigt har Bissarna haft det aningen bökigt på senare tid.

– Planförhållandena har inte varit de bästa. Så det har varit svårt att repetera offensiven och defensiven, konstaterar Robban.

Men visst har Robban och tränarkollegan Brian Clarhaut klart för sig vad de vill se på Grimsta IP:s konstgräsmatta under söndagen.

– Vi vill ju se att försvarsspelet funkar allt bättre, och att de offensiva spelarna hittar varandra. Att vi har ett mönster i det vi gör.

I likhet med föregående matchhelg så väntar även den här gången en blivande seriekonkurrent. Akropolis slutade tvåa i norrettan bakom Brage ifjol och får naturligtvis betraktas som en högst vettig värdemätare. Spångaklubben föll på bortamålsregeln i fjolårets dubbelmöte med IK Frej – det vill säga i sitt kval mot superettan.

– Spännande, även om vi inte lägger så mycket energi på vilka vi möter just nu. Nu kommer vi i alla fall kunde filma matchen och analysera efteråt, säger Robban.

Till Akropolismatchen tillkommer även Enis Ahmetovic och Lennart Johansson. Enis ådrog sig en mindre förslitningsskada i samband med Nyköping Futsal Cup och stod över Sollentunamatchen. Backkollegan Lennart Johansson var, med anledning av jobb, inte heller valbar då.

– Alla utom Suad (Gruda, inte med mot Sollentuna heller) ska vara tillgängliga, rapporterade Robban innan fredagens NBIS-träning.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

Nyköpings BISSportfotboll
Relaterat