• Matilda Gunnarson satsar lite extra på boxningen just nu. Här ser vi henne i aktion under ett av sina boxningspass. Foto:
  • Det blir också ett och annat inomhuspass i träningslokalen i Äsköping, här under ett pass tillsammans med pappa Bengt.
  • Ett och annat lopp blir det per år, ett av dem är Kurortsloppet i Bie fram på höstkanten.
  • Matilda Gunnarson har som mål att gå matcher framöver. Till sin hjälp har hon erfarne tränaren Krister Segerberg. Foto:
  • Matilda Gunnarsson värmer upp tillsammans med Simon Engström. Foto:
1/

Hon kan konsten att variera träningen

Varierad träning
annons
Matilda Gunnarson kan konsten att variera sin träning. Hon spelar fotboll, håller på med triathlon (löpning, cykling, simning), boxning och senast i raden av idrotter hon testat är rugby.

– Jag blir trött om jag till exempel bara springer eller bara spelar fotboll.

Vilka fler fördelar finns det?

– Man tröttnar aldrig när man håller på med så många olika sporter. Man får också en allsidig träning, det blir både uthållighet och styrka.

För att hålla skadorna borta så är en varierad träning enligt de flesta experter en bra metod. Det är något som även Matilda Gunnarson kan skriva under på.

– Det är inte därför jag håller på med så många olika sporter, men jag är inte skadad så mycket, peppar, peppar.

Har du upptäckt några nackdelar?

– Det är väl att det inte finns tillräckligt med tid till allt. Det är ju bara sju dagar i veckan och 24 timmar på ett dygn

Fotboll spelar hon i Julita GoiF:s damlag, triathlon blir det i GoIF:s triathlonsektion, hon är enda tjej i nystartade Katrineholms rugbyklubb och boxning tränar hon i Katrineholms boxningsklubb under ledning av rutinerade tränarna Krister Segerberg och Henrik Silo. Det som 22-åringen satsar lite extra på för när varande är just boxning.

– Jag vill satsa lite mer på det nu och börja gå matcher. Det är bra med varierad träning när man boxas för då behöver man ju uthållighet och styrka.

Varför satsar du mer på boxningen?

– Det är grymt kul och samtidigt känner jag att har chansen att kunna vinna i ringen om jag går några matcher framöver.

Det brukar bli fem-sex träningspass i veckan för Matilda Gunnarson. Vissa dagar kan det bli två. På tisdagar till exempel kör hon först MMA-träning och efter det blir det boxningsträning. Det passar perfekt eftersom träningslokalerna ligger vägg i vägg i Duvholmshallen.

– Det blir en 1,5 timme MMA och 1,5 timme boxning.

Att det blir mycket boxning just nu beror förstås på att varken fotbollen, rugbyn eller triathlon har någon säsong. Tre-fyra pass boxning, ett MMA-pass och ett löppass brukar hon ligga på under en vecka.

– Så ser det ut för tillfället, säger Matilda Gunnarson.

Matilda listar

Matilda Gunnarson om de fördelar hon ser med att hålla på med olika sporter:

Du får en grymt bra träning

Du blir mer uthållig

Du blir inte så lätt uttråkad

Du får ett stort nätverk av duktiga utövare och tränare

Många fördelar

Mindre risk för belastningsskador

Får en mer allsidig och funktionell fysik

Styrka, snabbhet, kondition och koordination utvecklas bättre.

Ökad träningslust och motivation.

annons

Mest delat denna vecka