Kindborn vet att en andraplats och bäste svensk i stentuffa H16-klassen är bra. Han har klarat alla klurigheter när arrangörerna har trappat upp terrängtypernas svårighetsgrad.

– Tekniskt sett har jag aldrig orienterat bättre än den här veckan med måndagens lopp som topp. Jag kan vara lite sur att jag kanske inte hade det där allra sista klippet i benen under veckan, allra segast var det i torsdags på Kvilleetappen, säger Kindborn.

Och så var det den tredje sista kontrollen.

Artikelbild

– Jag har ju gjort ett nästan perfekt lopp tekniskt, men följde med ett gäng för långt ner på en liten höjd och tappade över 30 sekunder. Annars hade jag ju tagit det. Sedan uppfattade jag inte att ryssen bara var drygt fem sekunder före mig vid sista kontrollen, i så fall hade jag kanske kunnat trycka på lite mera – men jag var trött också.

– Och visst, en andraplats är bra också...

Nyköpings OK:s Phlip Carlsson har gått jämnt och bra hela O-ringen - hade egentligen bara en större miss.

– Jag tappade massa tid vid en diffus höjd på fjärdeetappen och tappade lite sugen och drivet där ett tag – men i dag är jag nöjd med loppet igen. Visst, några småmissar i ett område där det var mycket kontroller som kom tätt och jättejobbigt med värmen men jag är nöjd med loppet, säger Philip Carlsson.

Artikelbild

Efter det området var det en långsträcka fram till en utsiktspunkt högt över Ågelsjön.

– Sedan låg banan kvar där vid sjön så visst hann jag njuta lite av utsikten fast jag började bli trött.

Artikelbild

| Nyköpings OK:s Phlip Carlsson har gått jämnt och bra hela O-ringen.

Philip var en av få som ens var i närheten av en redan en av de mest frekventa O-ringenvinnarna, Viktor Svensk, som spås en ännu ljusare framtid än de äldre Stora Tuna-bröderna.

I D13-klassen hade Nyköpings OK:s Cajsa Alenius närmast skräck i blicken när hon äntrade målområdet vid Yxbacken i fredags. Men på lördagen var det samma visa som tidigare. Ett klasslopp; bara 26 sekunder bakom klassvinnaren Lovisa Borg.En tredjeplats i totalen var en härlig revansch för missen bland de diffusa övre Jursla-höjderna.

Artikelbild

| Viktor Svensk. Stora Tuna, en av svensk herrorienterings största framtidshopp.

Utan felstämpling på första etappen hade det räckt till pallen även för NOK-klubbkompisen Odin Ek, som nu var femma på etappen.

Många gamla toppnamn plockar klassegrar i O-ringen, så också före detta OK Måsen-löparen Gunilla Svärd i D45. I de äldre motionsklasserna hittar vi en vinnare: Britta Eklund från Trosabygdens OK har stått i en klass för sig hela veckan i sin D70-klass. Vivianne Axton, OK Klemmingen, var tvåa i D60 kort.