Tidjani, som lämnade Nyköpings BIS inför den här säsongen, stod så småningom för tre mål i matchen. Alla innan pausen.

Rynninge gjorde dessutom två till, alla från straffområdet.

– Vi hade pratat om det innan matchen att de gör sina mål på fasta situationer och ändå så får de göra fyra av fem mål just på fasta situationer, säger assisterande tränaren Magnus "MK" Karlsson.

Men om det glappade i Nyköpingsförsvar så var det inte bättre i Örebrolagets. NBIS reducering var ett självmål även om Jason Romeros inlägg var bra från vänstersidan. Vid det andra lyckades han själv rinna igenom på högerkanten och sätta bollen vid den bortre stolpen.

Vid ställningen 1–0 hade dessutom NBIS en bra chans i straffområdet efter en snyggt inlägg från vänster av Pontus Nordenberg. Jakob Bergman nickade, men bollen nådde inte Mathias Benkers huvud. I stället gick Rynning till anfall och efter två bra chanser så satt 2–0 där.

– Ja, vi har kontakt två–tre gånger men varje gång så tillåter vi dem att göra ett nytt mål. Men så här har det sett ut hela säsongen. Vi släpper in för mycket och för enkla mål, säger MK.

Det var helt klart en tuff uppförsbacke för gästerna efter pausen, som dessutom liksom alla andra fick slåss med hettan på planen. Rynninge slog ifrån sig mest, men fick till några anfall ändå och fyllde på i målprotokollet. Det var Martin Springfeldt, som gjorde jobbet från början till slut. Den snygga rullningen, som satt vid stolpen, gav laget 6–2. Men allt eftersom Rynninge slutade spela desto närmare kom NBIS till ett oavgjort resultat, avståndet var dock alltför stort.

– Vi pressar på och har öppet mål vid 6–4 och sju minuter kvar att spela, men det spelar ingen roll – man kan inte ligga under med 5–2 innan pausen. Det är inte godkänt någonstans, säger MK.

Vad händer nu?

– Vi måste bygga goda vanor på träningen och ta med oss det till matcherna. Se till att bygga på självförtroendet där för det är ingen annan än vi som kan ta oss ur det hela. Det är klyschor, men det enda som fungerar.

Att Tidjani fick göra hattrick?

– Ja, vad ska man säga. Det slår aldrig fel. Det är självfallet att det är han som gör det.

Med fem raka förluster bakom sig nu har NBIS en svår uppförsbacke framför sig.

– Det är bara att gå ihop som en grupp och ta det steg för steg, säger MK.