Faktum är att detta kunde ha seglat iväg bra mycket längre.

IFK Nyköping ledde med 15–11 i halvtid och var emellanåt uppe i tiomålsledning i andra halvlek.

Sedan blev det desto jämnare mot slutet.

Artikelbild

– De fick god hjälp av domarna som inte blåser likadant åt båda håll. Annars hade vi kunnat vinna med tio, sa Melchersson.

Första halvlek var i det närmaste prickfri från IFK. Även början av andra halvlek. Rasmus Claar kom in efter paus och var rena väggen. På 16 och en halv minut släppte han in endast tre mål.

– Då var vi helt outstanding. Vi spelade precis som vi pratat om hela året. Vi skulle vara obesegrade här i hallen, det var målet.

Faktum att ni är bättre än seriesegrande laget?

Artikelbild

– Ja, det tycker jag. Absolut. De var lite bekväma av resultatet och gick inte hundra, men med det här spelet får de det jobbigt uppe i allsvenskan.

Utvisningar nämnde du, var det hela sanningen till att ni tappade?

Artikelbild

– Ja, efter det fick vi byta en del, det blev lite krångligt, samtidigt som de chansa de och kom i 120 som de inte får tid till annars. Men det var aldrig nära jag och jag var inte orolig.

Varför vinner Boden serien?

Artikelbild

– Deras förstemålvakt har varit bra hela året. Linjen är också bra. Men vi hade bra koll på dem, de kom inte fram på det de är bra på. Inga toppar, utan det är ett bra lag. När de får till det och slipper utvisningar är de svåra att komma igenom, men de har inga spelare jag skulle vilja värva till mitt lag. Men det är det här jag älskar när lagen och inte enskilda spelare vinner.

Melchersson hintade om att två spelare skulle sluta efter detta. En av dessa uppges vara Fredrik Andersson, något Melchersson varken bekräftade eller dementerade. I stället var det förnöjsamhet över hur säsongen slutade, minus placeringen i tabellen.

Artikelbild

– Nu har ungarna fått känna på det. Nästa år är det vi som ska vara där uppe. Det skulle ha varit vi som var där uppe, så bra är vi, tyckte Melchersson, medan det grönklädda bortalaget firade i guldhattar tio meter bort.

Förlorare, men ändå segrare.