Det blir ingen match för IFK Nyköpings U-lag mot IK Viljan på onsdag. Sanningen är att det inte blir någon mer seriematch i fotbollstrean alls för dem.

– Vi meddelade förbundet i dag (Läs tisdag) om att vi drog oss ur division tre, säger Jeremias Varas.

Orsaken är helt enkelt att de inte får ihop folk.

– Det är ont om spelare i U-laget och vi känner att vi inte är tillräckligt många i A-laget för att kunna bedriva ett U-lag. I början av säsongen försökte vi få ihop ett U-lag med lite gamla spelare, de som inte spelat tidigare eller de som bara vill vara med och röra på sig. Stina Röken som spelade för A-laget förut, men pajade knät på försäsongen, var huvudansvarig där och fick uppbackning av oss andra och skötte det jättebra. Men nu ska hon flytta till Luleå och studera. Flera andra ska börja plugga också. Det är jobb, studier och andra saker som gör att de inte har tid med fotbollen tyvärr. De tränade en gång i veckan, ibland var de fem och ibland 17. Av den anledningen lade vi ner.

Tanken var att få tidigare fotbollsspelare att bli sugna på att spela fotboll igen.

– Vi har försökt erbjuda de i U-laget att träna och spela med A-laget om de fått mersmak. Men det var inte så många. Var väl Ronja Gustafsson som varit med och kört så gott hon kunnat och spelat de två senaste seriematcherna. Sen målvakten Sanna Bertling som blivit uppflyttad så att vi har tre målvakter nu.

Trots att IFK Nyköping dragit sig ur division tre är det inget som påverkar damverksamheten nämnvärt.

– Det betyder ingenting för damverksamheten. Det var inget som existerade innan. Vi drog i gång det för i år. Det enda är att vi har fått två tjejer att spela fotboll igen, och det hade de kanske inte gjort om vi inte hade haft det här. Men sen är det synd att det är en motionsgrupp som försvinner, men det är inget som drabbar föreningen direkt. Vi vill inte heller konkurrera och ta spelare från andra lag. Vi har varit noga med att få ihop folk som spelat i IFK tidigare eller de som har spelat i andra föreningar och lagt av för flera år sedan.

Kommer ni starta upp ett sådant här lag igen?

– Det är mycket möjligt att vi startar om nästa år om intresset finns. Syftet är att få människor att spela utifrån sin nivå och ha roligt. När vi anmälde oss hade vi inte någon spelare. Första seriematchen i april hade vi två, men då sköt motståndarna upp seriematchen turligt nog. Andra veckan hade vi fyra spelare. Vi hade lite is i magen och de sköt också upp matchen, haha. Sen var det några veckor till tredje matchen mot Harg. Då hade vi åtta spelare och tog in några från A-laget. Sen har det rullat på bra, tills nu. Hade vi haft en större A-trupp hade vi kunnat köra vidare på det.